Je bent hier: Lego tafel op zolder, gemaakt van MDF en vuren, door Jeroen

Lego tafel op zolder, gemaakt van MDF en vuren, door Jeroen

1 minuut
Like deze post!
Ruimte
Wonen
Binnen
Klusniveau
Omschrijving

Ik heb eindelijk een grote tafel waar ik Lego op uit kan stallen en waar ik aan kan bouwen. De tafel is precies groot genoeg om een redelijk Lego spoor op te leggen met wat straten er langs. Zo kunnen de neefjes en nichtjes ook spelen.
(Die Barbapappa-deur is nog van de vorige bewoners)

Grote speeltafel op maat

Ik heb eerst alles in Sketchup ontworpen.
Als eerste heb ik de 8 poten op maat gezaagd uit balken van 40x70mm.
Ik heb er rekening mee gehouden dat er nog verstelbare schroefpootjes onder moesten komen die rond de 2.5cm hoog zijn. Deze pootjes zijn om het geheel waterpas te kunnen maken, aangezien de vloer op zolder niet perfect vlak is.
Achteraf gezien was mijn keuze van pootjes niet zo handig omdat deze eigenlijk van boven verstelt moeten worden. Het werkt echter ook met een tangetje.

Het frame heb ik gemaakt met 40x40cm balken. De bevestiging heb ik voornamelijk gemaakt met schuine schroefgaten. Ik heb alleen schroeven gebruikt, geen lijm.

De tafelbladen zitten van bovenaf vastgeschroefd.

De uitdaging was vooral het bevestigen van de poten. Met de eerste drie poten is het een heel wiebelig geheel en als je alleen werkt is dat best lastig. Gelukkig had ik een flinke stapel kisten die ik als tijdelijke poten kon gebruiken.

De afmetingen van het project

Het grote blad is 240,0×130,0cm en het kleine uitstekende blad is ~98,0×65,0cm.
De hele tafel is 70,0cm hoog.

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Ik ben tevreden met mijn bestelling.

Boodschappenlijst
Afbeelding
Houtsoort
Afmetingen
Afwerking
Aantal
Prijs
1
1
Rechthoek (gezaagd)120,0 x 65,0 cm
5 x
97,70
97,70
5 x
2
2
118,0 cm
8 x
Product niet beschikbaar
Product niet beschikbaar
8 x
3
3
238,0 cm
2 x
Product niet beschikbaar
Product niet beschikbaar
2 x
4
12,44
2 x
Gerelateerde projecten
>