Stoere grote eettafel met FENIX tafelblad, door Ruud

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Ruud

Ruud

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Stoere grote eettafel met stalen poten. Het tafelblad is op maat gemaakt. De toplaag van het blad is FENIX NTM Nero Ingo. De zijkanten van het blad zijn recht afgewerkt en blank gelakt.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Omdat ik erg benieuwd was naar de FENIX toplaag heb ik lang moeten wachten tot het moment dat het (vanwege Corona) mogelijk was om een showroom afspraak te maken.

De afmetingen voor het tafelblad hebben we vooraf thuis bepaald door met stoelen te schuiven en karton op de vloer te leggen. Om een goede doorloop te houden en om gezelliger tegenover elkaar te zitten is gekozen voor een breedte van 80,0 cm. In de showroom is direct de bestelling voorbereid. En thuis kon deze afgemaakt worden.

Ik vond het jammer dat de poten niet direct mee besteld konden worden. Toch wel spannend om deze zelf te monteren aan zo’n blad. De tafelpoten heb ik online bij een andere website besteld.
Het tafelblad kwam netjes ingepakt, eerder dan verwacht. Deze heeft nog een tijdje ingepakt tegen de muur gestaan totdat de poten ook afgehaald konden worden.

Na heel veel meten en controleren van de schroeflengte de poten onder de tafel vastgezet. Met extra hulp van de buurman de tafel op z’n poten gezet. Het geheel weegt best wel wat.
Het ‘project’ is afgemaakt met nieuwe stoelen, een bankje en drie lampen.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Rechthoek: 240,0 x 80,0 cm
Dikte: 27 mm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken