Een zelfgemaakte eettafel van berken multiplex, door Anne

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Anne

Anne

NL

Makkelijk

2 minuten

Hoe leuk is het om zelf je eettafel op maat te maken? Zeker als je specifiek op zoek bent naar iets wat goed past bij de rest van je interieur. Berken multiplex op maat leent zich erg goed als tafelblad. Door de zichtbare laagjes aan de zijkant geeft dit een mooie uitstraling. In dit DIY project laat Anne zien hoe ze zelf aan de slag is gegaan om haar eigen eettafel op maat te maken.

Omschrijving van Anne

Mijn overige meubels zijn veelal van lichte houtsoorten, maar de meeste eettafels die verkocht worden zijn van eiken of donker hout. Vandaar dat ik deze eettafel heb gemaakt van 30mm berken multiplex.

Hoe ik dit project gemaakt heb

In de randen van het blad zaten wat gaps. Op aanraden heb ik deze gevuld met schuursel gemengd met houtlijm, hiervoor kreeg ik zelfs speciaal een sample opgestuurd. Hierna heb ik het blad licht opgeschuurd en aan beide zijden twee keer gelakt met transparante Skylt lak. Na nog eens licht schuren, heb ik de derde laag aangebracht. Het eindresultaat is een goed beschermd, mat eettafelblad. Daarna heb ik er een onderstel onder geschroefd en klaar is mijn tafel!

Afmetingen van mijn DIY project

160,0 x 90,0 cm (10,0 cm radius hoeken)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Anne en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 455,87


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken