Zelf een budgetvriendelijke ronde tafel op maat maken van MDF, door Lise

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Lise

Lise

NL

Makkelijk

2 minuten

In de webshop kan je niet alleen op maat gezaagde rechthoeken, maar ook (halve) cirkels bestellen. Dit bracht Lise op het idee om van twee halve cirkels MDF 18mm zelf haar budgetvriendelijke tafel op maat te maken. Door heel slim om te gaan met materialen heeft ze een prachtige ronde tafel op maat, zelf gemaakt. Door veel tijd en liefde in de afwerking te steken past het geheel goed bij het interieur en kan het ook nog eens lang mee.

Omschrijving van Lise

Ronde eettafel met een diameter van 140 cm, bestaande uit 2 halve cirkels. De poot bestaat uit 2 halve cirkels met een houten frame en dit omringd door buigbare multiplex.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Als jong gezin is het soms moeilijk om de tafel van je dromen die je in de winkel vindt te kunnen kopen. Daarom hebben we een plan bedacht om zelf een tafel te maken. Als eerste hebben we de basis gemaakt door een houten frame in elkaar te steken. Op de onderkant en boven kant van het houten frame hebben we de 2 ronde cirkels met een diameter van 60 cm gemonteerd. Hierboven op hebben we de 2 halve cirkels gemonteerd met zowel mdf schroeven als houtlijm. De naad hebben we opgevuld met houtvulsel. Hierna hebben we de volledige bovenkant opgeschuurd en 4 laklagen gegeven. Voorlopig gaan we de multiplex in houtkleur laten maar het kan zijn dat we deze uiteindelijk ook een laklaag gaan geven.

Afmetingen van mijn DIY project

Diameter van 140,0 cm
Hoogte van 76,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Lise en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 136,90


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken