Ladekast omgetoverd tot commode met op maat gezaagd MDF, door Stephanie

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Stephane

Stephane

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Stephanie

Ik heb een IKEA MNES ladekast omgebouwd tot een ladekast met luierplank, met het doel om een groter oppervlak te hebben zonder opbergruimte te verliezen. Ik heb de commode als basis behouden, een structuur aan de achterkant toegevoegd en de bovenste plaat vervangen. Alles in MDF, met twee diktes (horizontale delen 18 mm, verticale elementen en verplaatsbare planken 12 mm), en ik heb de planken besteld met afgewerkte randen. Ik heb alles met een roller in het wit geschilderd.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik ben gestart met het apart schilderen van elk onderdeel met twee lagen kindvriendelijke verf. Voor de montage van de deuvels en de plaatsing van de planken heb ik alle gaten voorgeboord met behulp van een geleider en een draadloze handboor. Vervolgens heb ik met deuvels een T-vormige structuur gemaakt en deze stevig aan de commode vastgeschroefd. Deze structuur zorgt voor stabiliteit en maakt efficiënt gebruik van de ruimte met planken. Voor de bevestiging van de bovenste plaat heb ik ook de bestaande gaten van de commode benut. Ten slotte heb ik opstaande randen aan de bovenste plaat toegevoegd om te voorkomen dat voorwerpen eraf vallen.

Afmetingen van mijn DIY project

H: 105,2 cm
B: 101,0 cm
D: 77,3 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Stephane en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 126,67


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken