Je bent hier: Ronde zwarte tafel van geverfd OSB, door Jan Willem

Ronde zwarte tafel van geverfd OSB, door Jan Willem

1 minuut
Like deze post!
Ruimte
Wonen
Binnen
Klusniveau
Omschrijving

Een ronde tafel gemaakt van zwart geverfd en afgelakte halve OSB cirkels. Dit alles gemonteerd op een ijzeren poot. Vanwege de maximale breedte van OSB (122mm) zijn hiervoor 4 halve rondjes/cirkels van 18 mm OSB besteld en deze aan elkaar gelijmd tot een blad van 36mm en een diameter van 1450 mm. De randen van het blad zijn 4 mm afgeschuind.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

We hebben 2 rondjes/halve cirkels aan elkaar gelijmd tot 1 cirkel. Met behulp van deuvels in het kopse hout hebben we de 2 halve cirkels aan elkaar bevestigd en de constructie extra verstevigd. Door middel van spanbanden hebben we de kier helemaal dicht kunnen trekken.

Vervolgens hebben we ditzelfde nog een keer gedaan en het geheel tot 1 dik blad gelijmd. Hierin is zeer veel houtlijm toegepast en daarna meteen met spanbanden en gewicht gezorgd dat er geheel geen kieren tussen de platen aanwezig zijn.

Het geheel goed geschuurd, met name de randen van de OSB plaat. Daarna met een zijdeglas lak zwart geschilderd in meerdere lagen. Over de zwarte lak zijn meerdere lagen matte parketlak aangebracht om de tafel hard en bestand tegen beschadigingen te maken. Hetgeen vervolgens plat gemonteerd op een ijzeren poot die elders is aangeschaft.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Rond 1450 mm

Dikte blad 36 mm

Hoogte inclusief poot ca. 76,0 cm.

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Alles erg netjes en precies op maat gezaagd. Ook de afschuining van de halfronde plaat is super strak geleverd. Rechte platen en snel klaar. Super makkelijke en duidelijke bestelsite.

Boodschappenlijst
Afbeelding
Houtsoort
Afmetingen
Afwerking
Aantal
Prijs
1
1
Halve cirkelDiameter 145,0 cm
Afwerkingen
Buitenrand
Product eigenschappen
4 x
211,76
211,76
4 x
Overige gebruikte items
  • Flexa zwarte lak en parketlak mat
Gerelateerde projecten
>