Ronde betonlook eetkamertafel van MDF, door Maarten

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Maarten

Maarten

NL

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Dankzij de uitstekende medewerking van OPMAATZAGEN.nl heb ik een uitstekende afgewerkte vochtwerende MDF plaat ontvangen. Deze ronde MDF plaat had ik nodig voor het maken van een betonlook tafel. Een vochtwerende MDF plaat is geschikt voor beton ciré.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Om een betonlook tafel te ontwerpen zijn er verschillende stappen doorlopen om tot het uiteindelijke eindresultaat te komen. Ik ben gestart met het schuren van de tafel, zowel de bovenkant en onderkant, maar ook de volledige zijkant heb ik geschuurd. Vervolgens heb ik een primer met korrel aangebracht, zodat de tafel een grovere structuur krijgt bij het eindresultaat. Na 24 uur heb ik nogmaals de primer met korrel aangebracht. Na wederom 24 uur wachten heb ik de beton ciré aangebracht. Dit heb ik tweemaal gedaan, zodat de laag steviger wordt. Nadat de beton ciré volledig hard is geworden heb ik de tafel geïmpregneerd. Door het impregneren zorg je ervoor dat de tafel bestendig is tegen onverwachte vlekken, maar ook tegen warme koppen thee of pannen.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

De afmetingen van het bestelde product zijn:
Diameter: 120,0 cm
Breedte: 30 mm

Door het smeren van beton ciré is alleen de breedte toegenomen. Eindformaat breedte: 33 mm.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Maarten en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 134,78


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken