Een zelf op maat gemaakte grote zolderkast van OSB, door Maurits

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Maurits

Maurits

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Maurits

Een berg van opbergruimte in een kanjer van een kast. Voor een kinderkamer op zolder (waar ook wat grote spullen opgeborgen mogen worden) heb ik een grote kast gemaakt onder een schuine wand. De kast is helemaal gemaakt van blank gelakt OSB. Aan de onderkant zijn er vier grote rollende kisten. Hierboven drie dichte kasten met tien grote legplanken. Er is één open kast. De deuren hebben zware soft-close scharnieren voor een netjes zachtjes sluiten van de deuren.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Er moeten een hoop spullen opgeborgen kunnen die makkelijk bereikbaar zijn. Met dit uitgangspunt is er allereerst een ontwerp bedacht met vier rollende kisten en drie deuren. Om spullen te kunnen showen is één open vak bedacht. Al met al een mooie balans. Na het inmeten van de ruimte (en het definitief maken van het ontwerp) kon er een grote hoeveelheid OSB worden besteld. Het OSB is voor de installatie blank afgewerkt met een matte lak. De lange linkerzijde is aan de binnenmuur vastgeschroefd. Hierna is het een kwestie van al het op maat gemaakte OSB in elkaar te zetten alsof het een prefab kast is. De potscharnieren zijn met een 35 mm boor ingeboord in de deuren.

Afmetingen van mijn DIY project

270,0 cm hoog en 290,0 cm breed

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Maurits en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 727,24


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken