DIY schoenen- en gangkast inspiratie, door Matthias

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Matthias

Matthias

NL

Gemiddeld

2 minuten

Inspiratie voor jouw eigen gangkast

Droom je van een opgeruimde gang waar je schoenen en jassen netjes zijn opgeborgen? Dan is dit DIY project van Matthias, een praktische schoenenkast, wellicht precies wat je nodig hebt ter inspiratie! Met op maat gezaagd hout van OPMAATZAGEN.nl heeft Matthias een unieke garderobe gerealiseerd die je motiveert om ook zelf aan de slag te gaan.

Maatwerk schoenenkast

Deze schoenenkast is een toonbeeld van nauwkeurig maatwerk. De robuuste OSB 3 planken van 11 mm dik zijn precies op maat gezaagd en met zorg samengevoegd tot een stevige constructie. De natuurlijke houtkleur zorgt voor een warme uitstraling en de zichtbare schroeven geven de kast een industrieel tintje. Elk paar schoenen krijgt zijn eigen plekje in een van de vele vakken, wat niet alleen zorgt voor orde, maar ook elke schoen tot zijn recht laat komen.

Past perfect in de gang

De schoenenkast is niet enkel functioneel, het is een stijlvol meubelstuk die naadloos past in de gang. De afmetingen zijn zo gekozen dat de kast onder een kapstok met gemak past, waardoor de ruimte optimaal wordt benut. De open vakken zorgen ervoor dat de kast niet te massaal oogt en de gang ruimtelijk blijft.

De voordelen van zelfbouw

Door zelf aan het klussen te slaan met het project van Matthias, heb je de vrijheid om de schoenenkast volledig aan te passen naar jouw wensen. Kies zelf de maatvoering die geschikt is voor jouw gang en het hout dat bij jouw stijl past. Bovendien is zelfbouw vaak vriendelijker voor je portemonnee dan wanneer je een vergelijkbaar meubelstuk in de winkel zou aanschaffen.

Een afgerond project met karakter

Matthias heeft de schoenenkast volledig afgewerkt en het resultaat is een praktische, maar tegelijkertijd ook sfeervolle toevoeging aan het interieur. De keuze voor OSB 3 11 mm geeft de kast een stoere uitstraling en toont aan dat dit materiaal niet alleen functioneel is, maar ook decoratief kan worden ingezet.

OSB 3 11 mm: sterk en stijlvol

Het gebruiken van OSB 3 11 mm hout heeft verschillende voordelen. Dit type hout is niet alleen stevig en duurzaam, het heeft ook een onmiskenbare textuur die karakter toevoegt aan elk project. De OSB platen zijn milieuvriendelijk en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Matthias en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 137,38


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken