Van koelkast naar ruime opbergkast

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

M.R.

M.R.

NL

Heel makkelijk

1 minuut

Omschrijving

Omdat een keuken groeit door de jaren heen was er een behoefte aan een extra kast. Ik heb dit gerealiseerd door een amerikaanse koelkast naast de oude koelkast te plaatsen en die ruimte te gebruiken als kast. Maar hoe krijg ik daar mooie planken voor, aangezien ik niet 100% handig ben met hout?

Plaats legplanken voor meer opbergruimte!

Na het meten en bestellen (wat trouwens heel makkelijk ging) heb ik alvast de liggers van hout geplaatst met een dubbele waterpas en vastgezet met korte schroeven en lijm. Toen de planken binnenkwamen (netjes verpakt en zonder schade) was het een kwestie van in de kast plaatsen en ook hier weer korte schroeven gebruikt en houtlijm. De zijkanten heb ik afgekit met transparante kit (op de foto's zijn ze nog ruw en moest ik ze nog schuren) en was ik meteen klaar.

Legplanken op maat

Daarom eerst de binnenmaat van de kast opgenomen (overal gelukkig gelijk) en vervolgens bij OPMAATZAGEN.nl vijf planken bestelt. Voor de stevigheid heb ik https://www.opmaatzagen.nl/multiplex-berken-b-bb 24,0 mm gekozen, dit past qua kleur ook mooi bij de binnenkant en in de maat 57,0 x 56,4 cm (Rechthoek), waarbij ik de voorkant heb laten afronden.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken