Zelf holle planken voor boeken maken van in verstek gezaagd MDF, door Karin

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Karin

Karin

NL

Makkelijk

2 minuten

Zelf holle planken maken van MDF is eenvoudig. Bestel online op maat en in verstek gezaagd MDF. Met behulp van kleine tussenlatjes en lijm kan je de onderdelen aan elkaar bevestigen. Zo creeer je op eenvoudige wijze mooie holle planken volledig op maat. 

Omschrijving van Karin

In een nis in de slaapkamer heb ik een rij met zeven holle wandplanken gemaakt. Zo is er ruimte ontstaan om heel veel boeken kwijt te kunnen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb planken in verstek laten zagen. Voor het lijmen heb ik de lange zijdes van de planken met schilderstape aan elkaar geplakt, daarna weer opengelegd en vervolgens aan elkaar gelijmd. Tussen de plank heb ik een latje vastgeschroefd voor extra stevigheid. Op de wand heb ik latjes van de bouwmarkt, precies passend tussen de planken, bevestigd. Aan de achterwand en de zijwanden. De hoeken van de planken heb ik een beetje geschuurd, zodat ze niet zo scherp zijn en wat meer rond. Vervolgens heb ik de planken over de latjes heen geschoven. Met een schroef heb ik vervolgens de planken nog eens extra vastgemaakt. De gaatje heb ik gevuld en daarna heb ik de planken geschilderd in de wandkleur.

Afmetingen van mijn DIY project

60,0 cm breed

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Karin en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 274,80


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken