Legborden in metalen opbergrekken vervangen, door Rob

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Rob

Rob

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Omschrijving

In onze garage staan drie gekoppelde metalen opbergrekken, welke wij ooit in de bouwmarkt kochten en welke nog steeds te koop zijn. Deze worden geleverd met spaanplaat (of MDF) legborden (0,9 cm dik, 91,0 cm x 45,0 cm). Het rek zelf is oersterk en roest zelfs niet. De legborden daarentegen zakten al snel na aanschaf zonder dat ze al te zwaar belast worden enorm in het midden door en hebben de neiging aan de randen wat te verbrokkelen. Tijd om op zoek te gaan naar materiaal dat niet doorzakt en bestand is tegen vochtige ruimte: Multiplex Okoumé Watervast. Als dikte hebben we gekozen voor 1,8 cm omdat we hier bij andere toepassingen goede ervaringen mee hebben. Omdat het in de bouwmarkt momenteel erg druk is (en het zaagwerk niet altijd even precies) hebben we besteld op OPMAATZAGEN.nl. De legborden zijn exact op maat en van zeer goede kwaliteit plaatmateriaal (eigenlijk te mooi voor een garage). Resultaat: mooie, sterke en snelle upgrade van ons opbergreksysteem.
Foto 1 = oud en nieuw; foto 2 = rand spaanplaat; foto 3 = diep doorgebogen legbord; foto 4 = het nieuwe plaatmateriaal op maat; foto 5 = het resultaat

Vervangen van legborden

Uitvoering was zeer eenvoudig. Aangezien wij drie opbergrekken met bouten, ringen en moeren aan elkaar gekoppeld hebben, moesten alleen in de middensectie (bouten aan beide zijden) eerst de bouten verwijderd worden om de oude legborden te kunnen verwijderen en de nieuwe te plaatsen. Heb lang getwijfeld over het soort toe te passen materiaal. De keuze is uiteindelijk op Multiplex Okoumé Watervast gevallen. Niet de goedkoopste oplossing, maar zeker i.c.m. een dikte van 1,8 cm wel een duurzame oplossing gezien ook het hergebruik van het bestaande rek.

Houten legborden op maat

15 legborden van 0,9 cm dik, 91,0 cm lang x 45,0 cm breed

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Rob en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 531,15


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken