Een zelf gemaakte kast van vuren timmerpaneel voor de kinderkamer, door Joost

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Joost

Joost

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving van Joost

Voor de kinderkamer waren we opzoek naar een kast op maat voor een nis. Tevens wilden we ook werken met spotjes zodat als we spullen in de kast gaan zetten als boeken en fotolijsten we dit sfeer konden meegeven. Vanwege de rare afmetingen besloten om de kast zelf te gaan maken met opmaat gemaakte planken. De kast gaan we gebruiken om kleertjes op te leggen maar ook boeken en fotolijstjes. Een mooie sfeer maker in de kinderkamer.

Hoe ik dit project gemaakt heb

We hebben de kast eerst opgemeten. Op basis van de afmetingen besloten we het aantal legplanken wat we wilden terugzien. Online hebben we legplanken op maat besteld. Omdat we de legplanken een kleur wilden geven zijn deze in de lak gezet. Voor het lakken hebben we ze eerst opgeschuurd voor een mooie gladde afwerking. Hoe hebben we planken opgehangen? We hebben besloten om te werken met latjes tegen de zij muren aan waar de planken op rusten. Deze latjes hebben we gezaagd uit het restmateriaal wat we meegeleverd kregen. Tip, verf deze in de kleur van de muur. Toen alles geleverd en geverfd was hebben we latjes op de muren geschroefd waarna we de planken hierop geplaatst hebben. Vervolgens hebben we spotjes onder de planken geschroefd. Tip, meet goed! Zelf een mooie kast maken is een fluitje van een cent met de juiste spullen opmaat ;)

Afmetingen van mijn DIY project

De planken variëren in afmetingen omdat de muren niet recht zijn. Planken zijn 28 mm dik Lengte variërend maar rond de 98,0 cm breed en 64,0 cm diep

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Joost en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 286,48


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken