Wasmachineombouw, door Robbin

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Robbin

Robbin

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Ombouw om de wasmachine, droger en vriezer gemaakt van Fins vuren underlayment. Daarboven twee wandplanken als extra opbergplek voor wasmiddel et cetera. In het bovenblad heb ik een uitsparing gemaakt voor de aan- en afvoer.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Ik heb twee kasten gemaakt, één voor de vriezer en een extra kastje inclusief deurtje als opbergruimte. Beide 'kasten' zijn voorzien van een achterwand voor extra stevigheid. Door middel van spaanplaatschroeven heb ik de verschillende onderdelen gemonteerd. Het bovenblad heb ik gemonteerd met versterkingshoeken zodat er geen schroeven in zicht zijn. Ook het tussenschot tussen de wasmachine en droger is met versterkingshoeken gemonteerd.

In de achterwanden heb ik met een gatzaag uitsparingen gemaakt voor het snoer van de vriezer en voor extra ventilatie. Het bovenblad steekt aan de achterzijde iets uit zodat er achter de kastjes een holle ruimte ontstaat voor alle snoeren en leidingen. In het bovenblad heb ik met een decoupeerzaag een uitsparing gemaakt voor de aan- en afvoer van de wasmachine en droger.

Het deurtje is inliggend en heeft een voeg van 3 mm (potmaat 4 mm). Gaten geboord met een scharniergatboor en bijbehorende mal.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Lengte: 230 cm
Hoogte: 89,3 cm
Diepte 80,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Robbin en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

2 items in totaal

€ 477,08


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken