De make-over van mijn washok inclusief leuke DIY, door @homefreak.nl

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

kimberley

kimberley

NL

Bovengemiddeld

4 minuten

Toen we gingen verhuizen kreeg ik ineens de luxe van een washok. Nouja, laat ik eerlijk zijn, het is gewoon een waskamer. Genoeg ruimte voor mijn wasmachine, wasdroger en om al mijn was te kunnen drogen. Nu wil ik er wel een was-walhalla van maken dus deel ik met jullie het proces van de make-over van mijn washok.

Omschrijving van Kimberly (@homefreak.nl)

Een washok moet natuurlijk vooral praktisch zijn. De was doen is namelijk iets wat niet al te veel tijd in beslag moet nemen want ik geloof dat het niemand zijn hobby is. Toch kun je het wel plezieriger maken door er een mooie en leuke ruimte van te maken. In een saaie en kale ruimte wordt natuurlijÙk niemand blij. Daarnaast is een goed georganiseerde en opgeruimde wasruimte echt van meerwaarde. Mijn plan was dus om het washok zo in te richten dat deze praktisch is, maar ook bij de rest van het huis past.

Ombouw wasmachine maken

Wij hebben een wasdroger, een wasmachine, een vriezer en een klein koelkastje in het washok staan. Handig, maar niet al te mooi zo’n stapelwerk van witgoed. We wilden daarom een ombouw voor het witgoed maken. Daarbij komen de wasdroger, wasmachine en de vriezer wel zichtbaar in de ombouw te staan, maar komt het kleine koelkastje achter een deurtje en is er ook ruimte voor een wasmand. Hoe we deze ombouw precies maakten? Ik deel het hieronder:

OPMAATZAGEN.nl

Aangezien we iets te veel klussen in ons nieuwe huis hadden en hebben, kozen we voor gemak. We bestelden al het hout al helemaal op maat bij OPMAATZAGEN.nl. Super eenvoudig en het scheelt een hele hoop tijd want je hoeft het enkel nog in elkaar te zetten. Je kunt echt allerlei hout en plaatmateriaal op maat laten zagen tot op de mm nauwkeurig. Wij kozen voor Grenen, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor vuren, beuken, eiken, esdoorn en ga zo maar door. Je voert eenvoudig je maten in, de hoeveelheid en je kunt ook nog kiezen voor een afwerking. Wat me ook meteen opviel is dat je ook andere vormen kunt bestellen. Je kunt bijvoorbeeld voor een cirkel gaan. Zo kun je heel eenvoudig je eigen tafelblad bestellen voor een ronde tafel!

Bekijk hier het assortiment

Stap 1: Maak een tekening

Het handigste is om al je apparatuur al in de ruimte te hebben staan zodat je een goed beeld hebt van hoe de ombouw eruit komt te zien. Vervolgens ga je alles opmeten. Houd er natuurlijk rekening mee dat er genoeg ruimte is om het witgoed heen zodat je het er goed in kunt plaatsen. Maak een tekening waarin je alle maten duidelijk opschrijft. Handig want deze tekening kun je ook meteen als handleiding gebruiken als je hem in elkaar gaat zetten.

Stap 2: Bestel het hout

Normaal zou ik hier dus gaan schrijven hoe je het hout moet zagen, maar wanneer je net als ik kiest voor gemak, kun je dus eenvoudig je hout op maat bestellen. Kies voor de maten en de afwerking en controleer nog even voor je besteld.

Bekijk al ons plaatmateriaal

Stap 3: In elkaar zetten

Wanneer je het hout hebt ontvangen, kun je met de gemaakte tekening aan de slag. Het werkt dan eigenlijk net als een IKEA kast die je in elkaar bouwt. Leg al het hout op een logische plek zodat je hem snel en eenvoudig in elkaar schroeft. Wij hebben de achterkant ook nog verstevigd met wat restant plaatmateriaal die we nog hadden liggen.

De finishing touch

Natuurlijk kun je een washok ook super leuk stylen. Gebruik mandjes voor je knijpers, giet je wasmiddel over in mooie flessen of haal de labels er simpelweg vanaf en kleed het geheel aan met wat leuke decoratie.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van kimberley en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 1.053,26


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken