Zelf op maat gemaakte wasmachine- en drogerkast, door Wil

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Dhr. W.A.

Dhr. W.A.

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Wil

We wilden graag de wasmachine en droger iets hoger van de grond, tevens een wasmandlade onder iedere machine om makkelijker te werken. Tevens bergruimte creëren door 2 flinke lades en een hoge kast met 2 draaideuren. De leidingen onder de verwarmingskachel wegwerken leek ons ook netter. Beetje ideeën opgedaan en het meubel helemaal uitgetekend in 3D compleet met maatvoering (dat is mijn dagelijks werk maar dan zijn het machines). Het is geheel van mdf en we hebben het zelf geschilderd (+/_ 31m2!)

Hoe ik dit project gemaakt heb

In 2021 al ervaringen opgedaan met OPMAATZAGEN.nl met het zelf maken van een wandkast (geen foto's van ingestuurd). Dus voor het maken van deze wasmachine- drogerkast ook weer hout in Veenendaal besteld. Het is wel duurder, maar zo perfect op maat dat je zelf die nauwkeurigheid niet kunt halen. Ik kon gelijk aan de slag gaan met het boren van de verbindingspennen (Festo domino) en deurscharnieren. Tussen de verbindingen zit witte houtlijm en veel kon ik schroeven omdat die niet in het zicht zitten. Scheelt opspannen met lijmtangen. Onder de machines heb ik 2x 18mm platen op elkaar gelijmd en geschroefd vanwege het gewicht van de machines. Als afwerking de kopse kanten met verdunde houtlijm ingesmeerd en alles 2x in de grondverf. Daarna 1x afgelakt. In de leiding ombouw onder de verwarmingskachel 2 deurtjes gemaakt om makkelijk bij de kranen te kunnen.

Afmetingen van mijn DIY project

De buitenafmetingen van de wasmachine- drogerkast zijn (hxbxd) 215×137×59,5cm. De leiding ombouw is 110cm hoog en rondom 25cm breed.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Dhr. W.A. en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 434,12


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken