Thuiswinkel Waarborg

Wasmachine en droger verhoging in Ikea bijkeuken, door Daan

Wasmachine en droger verhoging in Ikea bijkeuken, door Daan
Wasmachine en droger verhoging in Ikea bijkeuken, door Daan
Wasmachine en droger verhoging in Ikea bijkeuken, door Daan
Wasmachine en droger verhoging in Ikea bijkeuken, door Daan

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Wil jij net zoals Daan je wasmachine en droger hoger dan de vloer hebben staan met een uittreklade voor de wasmand, waarbij er ook nog ruimte is voor een la voor de was daaronder? Als plaatmateriaal koos Daan voor Multiplex Berken van OPMAATZAGEN.nl, omdat dit sterk plaatmateriaal is, was het ideaal om hiervan het frame te maken. Lees dan hier hoe Daan te werk is gegaan!

 

Omschrijving van Daan

In onze bijkeuken waar de wasmachine en droger staan hebben we dit jaar met het Ikea Metod keuken systeem, onze bijkeuken gemaakt. We wilden graag de wasmachine en droger hoger dan de vloer hebben staan met een uittreklade voor de wasmand en nog een la voor de was daaronder. Omdat dit om nogal wat gewicht gaat en de trillingen van een wasmachine aan moet kunnen ben ik voor het Berken Multiplex van OPMAATZAGEN.nl gegaan. Hiermee heb ik een frame gemaakt met dezelfde maatvoering dat zal dienen om de wasmachine en droger op te zetten.

Om de eventuele trillingen op te vangen heb ik een isolatietape van 3mm schuim gebruikt aan de zijde die tegen bestaande IKEA-kast staat. En tevens aan de onderzijde (vloer) en de zijden die tegen de muur staan 5mm opleg vilt (bouwvilt) gebruikt. Doordat we de maatvoering van de IKEA-kasten hebben aangehouden, konden we dezelfde lades en fronten gebruiken wat het een mooi resultaat geeft, maar toch de stevigheid die nodig is om de apparaten op te plaatsen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De maatvoering stond vast vanwege het gebruik van Ikea Metod systeem. We hebben een uittreklade met een ladefront van 10 cm hoog en daaronder een lade met front van 60 cm × 60 cm. De staande delen van het frame zijn volledig vanaf de vloer, dus geen pootjes o.i.d. Om de kast stevig, stijf en haaks te maken heb ik er voor gekozen om de kast met Lamello’s in elkaar te lijmen. Omdat het frame ingebouwd is en bekleed werd met bedekkingspanelen van Ikea kon ik naast de gelijmde lamello’s schroeven gebruiken. Dit was ideaal om de lijm onder spanning te drukken bij het gebrek aan lange lijmklemmen.

De kast is 70,0 cm diep, dit is 10,0 cm dieper dan origineel in het Ikea Metod systeem, dit om de apparaten meer ruimte te geven. Belangrijk hierbij was om perfect haaks gezaagde platen te hebben, vandaar dat ik OPMAATZAGEN.nl heb gebruikt.

Afmetingen van mijn DIY project

Het frame is in totaal 119,7 cm in lengte, 70,0 cm diep en 78,5 cm hoog. Hoogte is inclusief plinthoogte. Vanwege een eigen meet- / rekenfout heb ik van 4 delen een plaatdikte af moeten halen. Hoogte

Mijn kluservaring

OPMAATZAGEN.nl beloofd op de millimeter nauwkeurig plaatmateriaal te leveren. Dat was precies wat ik nodig had en gelukkig ook geleverd kreeg. Het pakket zit goed verpakt. Het plaatmateriaal was perfect gezaagd en kartel vrij, ideaal om zulke klussen te doen als je zelf niet beschikt over een zaagtafel o.i.d. Onder andere door deze perfect haakse platen was het maken van deze onderkast goed te doen.

Geen resultaten gevonden