Een zelfgemaakte wasmachine ombouw van MDF vochtwerend, door Paul

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Paul

Paul

NL

Gemiddeld

2 minuten

Paul laat in dit DIY project zien hoe hij met op maat gezaagd MDF vochtwerend 25mm een wasmachineombouw heeft gemaakt. Nadat hij zijn project had voorbereid heeft hij de panelen op maat online besteld. Zo kon hij direct starten met z'n klus. Lees meer over zijn ervaring hieronder.

Omschrijving van Paul

Wasmachine ombouw met massief eiken werkblad (blad was al in bezit), kast en geluidsisolerende platen verwerkt in het meubel. Omdat de verdeler van de vloerverwarming + water toe en afvoer toegankelijk moeten zijn is de achterwand van de kast uitneembaar. Indien nodig kan het gehele meubel naar voren getrokken worden, de zijplaten en achterwand zal dan op zijn plek blijven.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De tekeningen zijn gemaakt in Autodesk Inventor. Daarna alles op maat besteld. De maatvoering van de aangeleverde panelen was prima! Eerst alle platen voorzien van gaten en schuine kanten aan frezen. Randen bewerken met sealer. Alles stevig en recht monteren met schroeven en lijm. 1x in de grondlak, daarna twee keer aflakken. De sokkels en de bovenkant van het werkblad opvullen met geluidsisolatieplaat van 20 mm. Het eiken werkblad is bewerkt met rigo overlakbare kleurolie en skylt original 3 lagen. Dit zorgt voor een mooie matte onbehandelde look.

Afmetingen van mijn DIY project

214,9 cm x 106,5 cm x 75,5 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Paul en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 361,25


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken