Vensterbank

Is jouw vensterbank aan vervanging toe of heeft jouw nieuwe huis nog geen vensterbanken? Maak dan zelf je eigen vensterbanken op maat! Zelf vensterbanken maken is geen lastige klus en door het zelf te doen kun je jouw vensterbank helemaal naar eigen wens afwerken. Om je op weg te helpen hebben we een aantal klusprojecten verzameld waarin vensterbanken op maat worden gemaakt. Laat je inspireren en maak je eigen vensterbank.

Vensterbank van hout

Veel vensterbanken zijn van hout gemaakt. Niet vaak van massief hout, maar wel vaak van vezelplaten. Vezelplaten, zoals MDF en Spaanplaat, worden gemaakt door allemaal kleine houtvezels met elkaar te verlijmen en vervolgens te persen tot een plaat. Waarom is dit materiaal dan zo populair voor het maken van vensterbanken? Omdat vezelplaten niet kromtrekken bij wisselende temperaturen. De vensterbank kan blootgesteld worden aan veel kou van buiten en veel hitte van binnen. Massief hout gaat onder die omstandigheden werken en dan heb je kans dat het hout gaat kromtrekken. DIY vensterbanken van massief hout hebben dus kans om krom te trekken. Als je het hout goed behandelt, kun je dit voorkomen, maar veel mensen kiezen voor het gemak dan toch voor MDF.

Vensterbank op maat

Vensterbanken maak je vaak ten grootte van de raampartij. Omdat geen enkele raampartij exact hetzelfde is, kan je dus vaak ook geen kant-en-klare vensterbank kopen. Het materiaal moet eerst op maat gezaagd worden en daarna dus vaak ook nog afgewerkt worden. Als je zelf het materiaal op maat laat zagen kun je helemaal kiezen hoe jouw vensterbank eruit komt te zien, dit geldt zeker ook wanneer je het materiaal nog verder gaat afwerken.
 

Wat voor vensterbank maak jij? Laat je inspireren door onze projecten hieronder en ga aan de slag!