Barmeubel met koelkast en vriezer, door Jeroen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Jeroen

Jeroen

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Dit barmeubel heb ik gemaakt om een extra koelkast en vriezer weg te werken. Deze koelkast en vriezer gebruiken wij in de zomer bij het barbequen en staat direct naast de schuifdeur naar de tuin. Maar een witte koelkast en vriezer ziet er natuurlijk veel minder leuk uit dan een bar waar je mixdrankjes kunt maken, wijnflessen kunt opslaan en natuurlijk een koud biertje uit de koelkast kunt pakken.

Barmeubel met opbergruimte

Uiteraard ben ik begonnen met tekenen, de maten van de koelkast en vriezer waren daarbij bepalend. Ook een oud wijnrek heb ik gebruikt om de maten van daarvoor te bepalen. Ik kwam er achter dat 9,0 tot 10,0 cm tussen de flessen ideaal werkt. Daarna heb ik het materiaal besteld op de website van OPMAATZAGEN.nl. Omdat dit mij eerste project was via deze website heb ik het eenvoudig gehouden, zonder kantafwerkingen. Het plaatmateriaal kwam netjes verpakt binnen en was perfect op maat! Met het blote oog was er geen enkele afwijking te zien. Het in elkaar zetten was daarmee in een uurtje gedaan. Natuurlijk wel even voorboren en verzinken, maar dan is het een fluitje van een cent.

Het wijnrek was ietsje ingewikkelder, door steeds twee delen goed klemmen, was het mogelijk met met een gatenzaag de uitsparingen te maken voor de flessen. De truc bleek, eerst met de gatenzaag een stukje (0,5 cm) boren aan weerszijden, dan uitzagen met de decoupeerzaag. En natuurlijk even met de multitool gladschuren

Het bovenste gedeelte wilde ik graag met een spiegelende achterwand uitrusten. Dus even de glashandel gebeld. Dat bleek iets prijziger dan gedacht, maar gelukkig vond ik een spiegel waarvan de maat nagenoeg overeen kwam. Dus dat was ideaal. Met een aluminium profiel op de achterkant was de spiegel zo bevestigd.

En uiteraard om het af te maken: verven. In twee kleuren, ook dat was voor het eerst, maar met een beetje frogtape ging dat perfect.

Barmeubel op maat

LxBxH: 171,0 cm x 70,6 cm x 136,6 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jeroen en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 571,91


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken