Opbergkast, door Heleen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Heleen

Heleen

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Heleen

Al enige tijd wilden we heel graag een dichte kast. Helaas konden we geen geschikte kast vinden in de winkel. Na wat zoeken op internet kwamen wij uit bij OPMAATZAGEN.nl. Daar werden wij goed geholpen en hebben wij eerst een schets gemaakt. Later hebben wij de maten die wij wilden toegepast. Tot slot lieten wij de onderdelen thuisbezorgen en hebben wij hem in elkaar gezet. Het is een deels dichte kast geworden (zie foto’s). Wij zijn erg tevreden over het resultaat.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Eerst hebben wij de maten van de kamer opgenomen. We zijn daarna achter de computer gaan zitten en hebben de kast uitgewerkt via een ontwerp tool van OPMAATZAGEN.nl. Bij dit proces heb ik nog fijne begeleiding van OPMAATZAGEN.nl gehad via Teams. Dit was heel fijn en er werd goed meegedacht. Bijvoorbeeld over hoe de deurtjes open moesten gaan en welke maten handig waren. De onderdelen van de kast werden netjes afgeleverd. Op alle planken zaten stickers die aansluiten bij de instructie die wij hadden ontvangen. Eerst hebben wij alle planken gesorteerd zodat het bouwproces goed kon verlopen. Daarna hebben wij de onderste planken met waterpas en pootjes goed afgesteld. Vervolgens hebben wij de lagen opgebouwd. Toen de kast in elkaar zat zijn we begonnen met lakken. De deurtjes hadden we toen nog niet gekoppeld aan de kast en los gelakt. Lakken hebben wij gedaan met een rollertje. Dit verliep goed. Toen alle onderdelen gelakt waren hebben we de deurtjes in de kast vastgezet. Overigens heb ik voor ik ging lakken nog de spleten behandeld met overschilderbare kit. Hiervoor heb ik de kit langs de spleten gehaald en vervolgens met een natte vinger netjes glad getrokken. Toen de hele kast in elkaar gezet was en gelakt hebben we hem een paar dagen met rust gelaten zodat hij goed kon uitharden. Daarna is hij gevuld. Zoals jullie kunnen zien hebben wij ook spotjes in de kast verwerkt. Dit zijn spotjes van IKEA, MITTLED. Deze hebben wij in de kast ingebouwd voordat wij gingen schilderen. Aan de achterzijde van de kast hebben wij gootjes gemaakt waar de kabel van de spotjes mooi in verwerkt kon worden. Bij de spotjes zit een afstandbediening (RODRET, IKEA) en de spotjes kunnen gedempt worden. Gelukkig zit pal naast de kast een stopcontact waardoor we de snoeren makkelijk konden aansluiten.

Afmetingen van mijn DIY project

260x220x50 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 2.297,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle meubels bekijken