Maarliefst drie kasten op maat in zwart eiken meubelpaneel met TOSIZE Furniture, door Bart en Harmtina

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Bart & Harmtina

Bart & Harmtina

NL

Gemiddeld

4 minuten

Omschrijving van Bart en Harmtina

De aanleiding voor een nieuwe buffetkast op maat is omdat we de oude meubels met de woning mee verkocht hebben. Onze inspiratie komt van Pinterest waar we mooie vakken buffetkasten tegen kwamen. Ook een mooie TOSIZE Furniture kast van OPMAATZAGEN.nl kwamen we hier tegen. Al snel belandde ik op de website en na wat rond klikken in de 3D configurator heb ik mijn hoog zwangere vrouw het ontwerp van de strakke buffetkast in zwart eiken meubelpaneel laten zien. Ze was meteen enthousiast. Het voordeel van zwart eiken is dat het niet meer geschilderd hoeft te worden. Meteen daarop heb ik ook een ontwerp gemaakt voor een laag tv dressoir en een schoenenkast voor in de hal. We hebben een sample aangevraagd dat binnen 2 dagen op de mat lag. We hebben meteen besteld, en ik kon niet anders dan glimlachen bij de gedachte aan hoe deze nieuwe meubelstukken ons huis zouden veranderen.

Afwijkende maatvoering bouwtekening

Bij de bezichtiging van de nieuwe woning kwamen we er achter dat de maatvoering van de schoenenkast niet overeen kwam met de bouwtekening. De muren stonden verder uit elkaar. Meteen hebben we een mailtje gestuurd naar de klanten service. Gelukkig was de kast nog niet in de productie hal en konden we het ontwerp nog aanpassen. Heel fijn :)

De bestelling wordt geleverd

In tussentijd zijn we verhuist naar Assen en zijn we trotse ouders geworden van onze dochter Evi. Tussen de bedrijven door hebben we er hard aan gewerkt om de woning klaar te krijgen. Op 20 november was het zo ver. De bestelling van OPMAATZAGEN.nl met 500 kilo aan panelen stond voor de deur.

Het echte werk kan beginnen

We hebben eerst de tekening bestudeerd en alle panelen op kleur gesorteerd. Dit is vrij eenvoudig door de duidelijke stickers met kleurcode en nummering. Drie potten houtlijm en drie flinke zakken met deuvels en de nodige plank dragers en scharnieren voor de deuren. Alle het materiaal is van top kwaliteit. Het hout voelt degelijk aan en het klussen kon beginnen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Als eerste was de schoenenkast aan de beurt. We hebben eerst de deuvels in de staande planken bevestigd. We zijn links onder op de tekening begonnen met opbouwen van de kast. Wel was ik in de haast de kozijn vergeten in het ontwerp. Daarom was het wel wat pijnlijk om in de splinter nieuwe kast te zagen om toch de kast passend te maken. Toen de schoenenkast eindelijk klaar was, stonden we trots te kijken naar het resultaat. Met een lach op ons gezicht begonnen we al te dromen van het volgende project: het lage tv-dressoir en de buffetkast.

Het lage tv-dressoir

Ook dit waren een grote stapel kleine plankjes. Uit ervaring hebben we eerst de planken op nummer volgorde gelegd omdat dit nog makkelijk bouwt. Vervolgens hebben we de deuvels geplaatst in de staande planken en de stelvoetjes onder het bodempaneel bevestigd. Met behulp van schilders tape hebben we de positie van de tv op de muur gemarkeerd, zodat we precies konden uitmeten waar de kast moest komen te staan. Een nieuw aspect van deze kast was dat we scharnieren moesten bevestigen aan de deurtjes. Dit werd op een vernuftige wijze gedaan met een kliksysteem. Ik was gewend aan Ikea-meubels, maar dit systeem bleek aanzienlijk gemakkelijker te bevestigen. Het in elkaar zetten van de tv-dressoir was een leuke ervaring. Van het monteren van de deurtjes tot het nauwkeurig plaatsen van de planken.

Het grootste project de buffetkast

De planken van deze kast waren toch wat groter dan de vorige kasten. Ook dit verliep weer soepel dankzij de duidelijke beschrijving en nummering van de onderdelen. Het stopcontact achter de kast hebben we meteen benut door een stekkerdoos en een verlengsnoer aan te sluiten. Zo kunnen we verlichting op de kast leggen en het verleng snoer van de kast pakken wanneer ik thuis werk om mijn laptop aan te sluiten. Vervolgens hebben de kast helemaal opgebouwd en daarna konden we de deurtjes monteren. De deuren met het druksysteem geeft een strakke uitstraling!

Afmetingen van mijn DIY project

De schoenenkast:
H: 41,0 cm
B: 203,5 cm
D: 40,0 cm

Het lage tv-dressoir:
H: 46,0 cm
B: 45,0 cm
D: 300,0 cm
Rekening houden met een vak voor de versterker (W x H x D) in mm 43,4 x 16,7 x 38,9 cm en voor de center speaker van (W x H x D) in mm 51,2 x 15,4 x 21,0 cm.

De buffetkast:
H: 220,0 cm
B: 260,0 cm
D: 45,0 cm
Dit is de zelfde hoogte als de kasten in de keuken.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 5.821,62


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle meubels bekijken