Op maat gemaakte kast / barretje & room divider, door Paul

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Paul

Paul

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Omdat wij een vrij lange lege muur in de woonkamer hebben was ik op zoek naar een mooie slanke en open kast. Ik kon nergens iets straks vinden dus heb ik een kast op maat gemaakt.
De grote open vlakken zorgen ervoor dat de kinderen er makkelijk bij kunnen er er op de onderste 2 delen ruimte voor hun is. Het 3e deel is een klein barretje en daarboven is ruimte voor boeken.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Aan de linkerkant heb ik in de grote buitenplaten een uitsparing gemaakt voor de plint & wat extra ruimte voor de stroomkabel die in de kast is verwerkt. De maat van de 4 zijplaten is 40,0 × 240,0 cm. Alle platen hebben een uitsparing voor de plint alleen de meest linker dus nog een extra uitsparing voor de stroomkabel. De platen zijn op de lange zijde met een hoek van 45 graden afgewerkt. Hiertegen heb ik een afdekplaat geplakt met houtlijm.

Daarna heb ik 6 platen met 45 graden ingezaagde lange zijdes om een latje tegen te plakken voor een naadloze afwerking gebruikt. Hiertussen heb ik blokjes onbewerkt mdf geplakt om zo door de lange plank direct in de zwevende planken te boren.

Bij het bargedeelte heb ik een plank van 111,0 × 52,0 cm gebruikt. Hier heb ik uiteindelijk uit beide kanten een stuk van 5.5 × 40 cm uitgezaagd om passend te maken.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

111,0 × 40,0 × 240,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Paul en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 761,74


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken