Buffetkast met TOSIZE Furniture in zwart eiken meubelpaneel, door Ivonne

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Ivonne

Ivonne

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving van Ivonne

Door twee kasten in een afwijkende diepte te bestellen heb ik een buffetkast gemaakt. Ik heb de twee kasten boven op elkaar gezet, zodat het één geheel wordt. De onderste ligger van de bovenste kast heb ik daarbij weggehaald door de gaten over te nemen in de diepere kast. Dit hoeft niet (je kunt ook een dubbele rand laten staan), maar ik vond het leuk om ermee te experimenteren. De kast staat super mooi tegen de wand met het grafische behang!

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik ben begonnen met een ontwerp in één diepte te maken. Zo had ik een goed overzicht van hoe de kast er uiteindelijk uit zou zien en wist ik zeker dat de maatvoering juist was. Toen ik tevreden was heb ik een screenshot gemaakt en heb ik de kast opnieuw opgebouwd in de configurator in twee delen: het onderste, diepere deel en het bovenste, minder diepe deel. Bij het bovenste deel heb ik de dikte van de plank (3 cm) opgeteld bij de hoogte, omdat ik deze plank zou weghalen. Zo komt de hoogte uiteindelijk weer goed uit. Toen alles binnen was als eerst alle planken op volgorde gelegd en de twee kasten van elkaar gescheiden. Toen begonnen met het opbouwen van de onderste (diepere) kast. Gezorgd dat de onderste liggers goed waterpas lagen. Toen de onderste liggers van de tweede kast goed vastgezet met tape, zodat het niet kon gaan schuiven. De diepte van de gaten afgemeten en deze gemarkeerd op de boor, zodat ik weet wanneer ik moest stoppen. Alle gaten overgenomen en vervolgens de onderste liggers weggehaald. Verder opgebouwd met de rest van de ondiepe kast. Ondanks het vast tapen van de liggers, bleek dat sommige gaatjes toch wat scheef waren gegaan. In dit geval heb ik de deuvel niet geplaatst, zodat ik toch verder kon bouwen met de kast. Uiteindelijk paste alles goed en stond de kast met ongeveer een halve dag in elkaar! Voordeel van zwart eiken is dat het niet meer geschilderd hoeft te worden en we direct konden stylen.

Afmetingen van mijn DIY project

Hoogte: 260,0 cm Breedte: 250,0 cm Diepte: 45,0 / 30,0 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 3.521,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle meubels bekijken