Creëer een vakkenkast in de nis van je woonkamer, door Ricky

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Ricky

Ricky

NL

Gemiddeld

3 minuten

Hoe Ricky een stijlvolle vakkenkast in een nis transformeerde

Inspiratie nodig voor een doe-het-zelfproject dat niet alleen functioneel is, maar ook stijl toevoegt aan je interieur? Ontdek hoe Ricky zijn woonkamer verrijkte met een op maat gemaakte vakkenkast die zowel als inbouwkast en als wandkast functioneert. Deze kast is niet alleen een pronkstuk in de ruimte, maar biedt ook voldoende opbergruimte.

Ontwerp en realisatie

De vakkenkast van Ricky werd vakkundig aangepast aan de bestaande nis in de kamer, waarbij hij koos voor een strak en symmetrisch ontwerp dat naadloos opgaat in de omgeving. De onderkant biedt een gesloten opbergruimte terwijl de open bovenkasten ruimte bieden voor decoratie en boeken. Met verschillende vakgroottes is er een dynamisch maar harmonieus geheel ontstaan.

Op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl

Het hout voor dit prachtige project werd op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl en de uiteindelijke realisatie lag in de handen van Ricky zelf. Dankzij de exacte maatvoering van het hout paste alles perfect in elkaar.

Kleur en unieke kenmerken

Ricky heeft gekozen voor een neutrale, lichtgrijze kleur die aansluit bij het interieur en de ruimte een moderne uitstraling geeft. Unieke details, zoals de onzichtbare scharnieren en het gebruik van verschillende diktes van MDF platen, maken deze kast speciaal.

De vakkenkast als middelpunt van de woonkamer

De vakkenkast bevindt zich in de woonkamer, een plek waar familie samenkomt en waar het interieur speels doch stijlvol is. De kast past uitstekend bij de robuuste houten vloer en wordt door het daglicht fraai geaccentueerd.

Voordelen van zelf maken

Zelf een vakkenkast maken brengt vele voordelen met zich mee. De vrijheid in maatvoering zorgt ervoor dat de kast perfect in de nis past. Bovendien kun je zelf het materiaal kiezen dat bij jouw budget en smaak past, waardoor je kosten bespaart en een persoonlijk eindresultaat creëert.

Stijlvol tot in detail

Het eindresultaat is een strakke, moderne vakkenkast die functie en vorm prachtig combineert. De kast oogt zowel tijdloos als eigentijds en sluit aan bij de minimalistische stijl die in vele hedendaagse interieurs terug te vinden is.

Voordelen van MDF Gegrond 30 mm

MDF Gegrond 30 mm is een uitstekende keuze voor de constructie van kasten, het biedt een glad oppervlak dat makkelijk te schilderen is voor een strakke afwerking.

Voordelen van MDF Gegrond 18 mm

Voor de binnenvakken is MDF Gegrond 18 mm gebruikt. Deze dikte is lichter, maar toch stevig, waardoor de kast niet onnodig zwaar wordt en evenwichtig oogt.

Voordelen van MDF Brandvertragend 18 mm

De toepassing van MDF Brandvertragend 18 mm voegt een aspect van veiligheid toe, ideaal voor een meubelstuk dat centraal staat in een woonruimte.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ricky en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 948,92


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken