Inbouwkast op maat in de woonkamer met MDF, door Lotte

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit meubel zelf met behulp van OPMAATZAGEN.nl

Lotte

Lotte

NL

Makkelijk

2 minuten

Omschrijving van Lotte

We wilden heel graag een inbouw kast met zit mogelijkheid, die eventueel later ook gebruikt zou kunnen worden als TV meubel. En dat is geluk!! Aan de keukentafel bedachten we onze droomkast. Bij OPMAATZAGEN.nl hebben we alles besteld en met de handige beschrijving die er bij geleverd was konden we alles gemakkelijk in elkaar zetten. Het is precies zo geworden zoals we in ons hoofd hadden. Zo gaaf! We hebben zelf het zitje er in gemaakt met stof en traagschuim. Ook de hond heeft een eigen plekje gekregen in de kast.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Nadat we de op maat gezaagde houtstukken thuis hadden ontvangen hebben we in 1 middag de kast in elkaar gezet. Stap voor stap begonnen we met het opbouwen van de kast. Eerste de onderste laag en zo steeds een stuk hoger. Nadat de kast in elkaar gezet was, zijn we begonnen met het schilderen van de deurtjes voordat we ze er in hebben gehangen. En daarna kon de rest van het schilderen beginnen. Natuurlijk eerst even goed schuren en daarna MDF grondverf er op en met 2 lagen verf was het daarna goed gedekt. We hebben ook een deel zonder grondverf gedaan, maar daar hadden we zeker 3 of soms 4 lagen verf voor nodig om het te laten dekken. Grondverf is dus een dikke tip!! We hebben er voor gekozen om enkele deurtjes van de kast te bekleden met behang. En om het volledig af te werken, hebben we daar een knopje in gedaan waarmee je de deur opent en sluit. Het zitgedeelte hebben we met een grote MDF-plaat in elkaar gezet. De MDF-plaat steekt 8,0 cm uit aan de voorkant. Op de MDF-plaat ligt een traagschuim kussen en daar omheen hebben we de stof strak getrokken en met nietjes (een tagger) vastgezet. Ook de hond heeft een fijn plekje in de kast gekregen. We zijn ontzettend blij met deze kast. Hij is prachtig.

Afmetingen van mijn DIY project

254,0 x 404,0 x 38,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

€ 3.441,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle meubels bekijken