Je bent hier: Speelhoek Ikea Smastad hack met eiken, door Nikki

Speelhoek Ikea Smastad hack met eiken, door Nikki

1 minuut
Like deze post!
Wonen
Binnen
Klusniveau
Eindproduct
Omschrijving

Wij hebben een speelhoek gerealiseerd met de Ikea speelgoedkist/bank Smastad. Bovenop is een eiken plank met opstaande rand gemaakt (bescherming van de muur). Aan de achterzijde is een ‘huisje’ bevestigd. Deze is behandeld met magneet- & schoolbordverf.

Massief eiken bureaublad

Wij hebben een speelhoek gerealiseerd met de Ikea speelgoedkist/bank Smastad. Aan deze speelgoedkist zijn leren handgreepjes bevestigd.

De eiken timmerpanelen zijn eerst licht opgeschuurd en vervolgens behandeld met een matte houtlak. De smalle plank is als opstaande rand recht op de grote plank bevestigd door middel van schroeven vanaf de onderzijde. Vervolgens is de grote plank door middel van vier schroeven op de speelgoedbank bevestigd. Om de plank uiteindelijk te laten steunen op de grond zijn er zwarte steigerbuizen en ronde voetplaten gebruikt.

Het zwarte huisje is gemaakt van MDF. Deze is eerst voorzien van twee lagen grondverf en daarna is deze zes maal behandeld met een magneetverf . Vervolgens zijn er twee lagen schoolbordverf aangebracht. De plaat is heel iets kromgetrokken, dus we hadden beter ook de achterzijde van de plaat helemaal mee kunnen verven. Het huisjes steunt op de plint, maar is ook aan de achterzijde door middel van schroeven op verschillende punten aan de plank bevestigd.

De afmetingen van het project

190,0×50,0x50,0 (LxBxH)

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Wat een goede service. Er werd vanuit de klantenservice ontzettend goed meegedacht over het juiste materiaal en afmeting voor het gewenste project. Zo werd er meegedacht over een afronding van de hoeken, omdat het als kinderbureau zou worden gebruikt. Iets waar wij zelf nooit aan gedacht hadden. Uiteindelijk werden alle producten al op de juiste manier voor ons in het winkelmandje gezet en was het alleen nog een kwestie van bestellen!
Ook het ophalen verliep erg goed en coronaproof.

Boodschappenlijst
Afbeelding
Houtsoort
Afmetingen
Afwerking
Aantal
Prijs
1
1
Rechthoek (gezaagd)180,0 x 10,0 cm
Afwerkingen
Lange zijde 1
Product eigenschappen
1 x
36,11
36,11
1 x
2
2
Rechthoek (gezaagd)180,0 x 50,0 cm
Afwerkingen
Lange zijde 2
Korte zijde 1
Korte zijde 2
Product eigenschappen
1 x
166,06
166,06
1 x
3
3
Rechthoek met 2 afgeschuinde hoeken90,0 x 120,0 cm, hoek diepte 45,0 cm
1 x
16,84
16,84
1 x
Gerelateerde projecten
>