Een zelfgemaakt groot zwevend bureau van grenen houten timmerpaneel, door Ingmar

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Ingmar

Ingmar

NL

Makkelijk

2 minuten

Zelf en op maat maken is vaak een goed (en leuker) alternatief dan een standaardmeubel of product uit de bouwmarkt. Dit project bewijst dat je hele mooie maatwerk projecten kunt realiseren met op maat gezaagd plaatmateriaal, maar niet per se duurder uit hoeft te zijn. Ingmar laat zien hoe hij een groot en mooi zwevend bureau heeft gemaakt van gezaagd timmerpaneel grenen.

Omschrijving van Ingmar

Een groot zwevend bureau met een plaatdikte van 28 mm. Afgewerkt met een smallere lat van 7,0 cm waardoor je de draagconstructie niet ziet.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Geïnspireerd op een vergelijkbaar project. Een houten timmerpaneel van deze afmeting was bij de bouwmarkt alleen te verkrijgen in standaard maat en lastig te vervoeren. We bestelden daarom één timmerpaneel van 74,0 cm breed en één van 7,0 cm breed als afwerking. Het timmerpaneel hebben we op vuren balken (44 bij 69mm) bevestigd en de kleinere plank er tegenaan gelijmd en geschroefd. Het blad lijkt hierdoor extra dik en is heel stevig. Het (waterpas) bevestigen van de balken is even uitzoeken, maar meten is weten! Slagpluggen waren ideaal (60 of 80mm lang was hier voldoende). Zorg wel dat je diep genoeg boort met een goede betonboor, zo voorkom je dat je de slagpluggen krom of lam maakt ;). Het blad is van onder de balken vastgeschroefd met torx schroeven van 5x80mm. Ijzeren hoekverbindingen zijn gebruikt voor extra stevigheid. De kleinere plank gelijmd aan de onderkant van het blad en verstevigd met kleinere hoekverbindingen en schroefjes. Het resultaat is erg mooi geworden en bureau is mooi op 75cm hoogte!

Afmetingen van mijn DIY project

De afmetingen zijn 210,0 bij 74,0 bij 2,8 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ingmar en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 230,93


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken