Schotten/opbergruimte op zolder, door Stephanie

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Stephanie

Stephanie

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Stephanie

Ik heb de kleine ruimte onder het schuine dak van de voorzolder en zolder voorzien van deurtjes om er opbergruimte van te maken. Ik heb lange tijd nagedacht over het systeem en bijvoorbeeld ook schuifdeuren overwogen. Uiteindelijk dacht ik dat deurtjes het meest strakke resultaat zouden geven en het gemakkelijkst te realiseren zouden zijn. Ik heb de klus toch onderschat, maar ik ben erg blij met het eindresultaat. Dat het MDF op maat gezaagd binnenkwam was een verademing. Het is zeer precies gezaagd en de ronde afwerking aan de kanten voelt prettig aan (dit is geen standaard afwerking, maar vraagt een kleine extra bijdrage).

Hoe ik dit project gemaakt heb

Allereerst heb ik de pir isolatieplaten beschermd door hardboard m.b.v. bouwlijm op de platen te lijmen. Vervolgens heb ik horizontaal langs de gehele breedte op de grond een balk bevestigd en daarachter tapijt gelegd. Op de balk heb ik verticaal kleinere balken bevestigd. Hierop zouden de scharnieren komen. Vervolgens heb ik met een lak voor keukenkastjes van Histor het MDF geschilderd (eerst de zijkanten met randsealer behandeld). Daarna heb ik de deurtjes vastgemaakt met scharnieren van Blum. Tenslotte heb ik druksnappers bevestigd om de deurtjes gemakkelijk te openen.

Afmetingen van mijn DIY project

De buitenmaten zijn aanpasbaar aan je eigen situatie.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Stephanie en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 198,50


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken