Tafelblad voor koffietafel met een uniek motief!

1 minuut
Like deze post!

Xander heeft zelf met Multiplex Berken een bijzonder tafelblad gemaakt voor een koffietafel. Door zelf nog met de zaag, schuurmachine en een boel lijm aan de slag te gaan heeft hij een uniek motief gemaakt voor zijn tafelblad. Hoe? Dat zie je hier!

Ga direct naar:

Met deze apparaten maak je de klus een stuk makkelijker:

  • Decoupeerzaag
  • Schuurmachine
  • Lijmklemmen
Winkelwagen inhoud

Het opbouwen van het blad

Het blad maak je van meerdere kleine latjes van berken multiplex. De exacte latjes, met de gebruikte houtlijm, kun je gemakkelijk bestellen via de link hiernaast. Deze latjes verlijm je dan met elkaar in setjes van twee. Klem de latjes goed vast en laat ze zo lang drogen als op de pot met houtlijm staat.

Als ze helemaal opgedroogd zijn kun je de verlijmde latten in stukken gaan zagen. Het handigst is om stukken van 25,0 cm te zagen, dan haal je er vijf uit één lat! Deze kleine latjes verlijm je dan haaks op elkaar tot een “zigzag”-lat. Doe dit voor elke lat en verlijm ze op elkaar. Klem het geheel weer goed vast en laat drogen.

Het afwerken van het blad

Als het geheel goed is opgedroogd is de basis van jouw blad al af! Je krijgt nu al een beetje een idee over hoe jouw koffietafel er uit komt te zien. Xander heeft de randen nog recht gezaagd, maar als jij het reliëf mooi vindt kun je dat natuurlijk ook zo laten. Het is nog wel heel belangrijk om het blad goed te schuren. Dit kan een flinke klus zijn, Xander was er een paar uur aan kwijt. Zorg ervoor dat het oppervlak mooi glad is en het geheel vrij van splinters is. Voor de veiligheid kun je met de schuurmachine ook nog de randen afschuinen. Vervolgens hoef je alleen nog maar het blad af te lakken en voilà, jouw tafelblad is klaar! Nu hoef je alleen nog maar een mooie set poten uit te zoeken 😉

Meer artikelen met dit label
Filter op houtsoort
>