Creatief met Multiplex: boekenkast op wielen en gangkast voor schoenen, door Lennart

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Lennart

Lennart

NL

Makkelijk

3 minuten

Inspiratie voor je eigen boekenkast op wielen en gangkast voor schoenen

Zoek je unieke en praktische DIY inspiratie voor in huis? Ontdek hoe Lennart met multiplex een boekenkast op wielen en een gangkast voor schoenen heeft gecreëerd. Dit project is niet alleen visueel aantrekkelijk maar ook uitermate functioneel, perfect voor de moderne woning.

De opbouw en het materiaal

Lennart heeft voor zijn project gebruikgemaakt van op maat gezaagd multiplex, verzorgd door OPMAATZAGEN.nl. Multiplex Interieur Populier B/BB in diktes van 9 mm en 12 mm vormen de basis van deze tijdloze creaties. Deze houtsoort is bekend om zijn gladde oppervlak en uniforme kleur, wat een strak en modern uiterlijk bevordert.

De boekenkast op wielen is zo ontworpen dat hij gemakkelijk verplaatst kan worden, wat zorgt voor flexibiliteit in elke ruimte. Dankzij de toevoeging van stevige wielen kan Lennart de kast eenvoudig herpositioneren voor een nieuwe look of om ruimte te maken. De gangkast is voorzien van meerdere compartimenten voor schoenen, waardoor orde en structuur in de hal wordt gecreëerd.

Een uniek ontwerp in detail

Beide meubelstukken springen in het oog door de nauwkeurige afwerking en het doordachte design. De neutrale kleur van het multiplex past bijna in elk interieur. Bijzondere details zoals de strakke lijnen en het minimalistische ontwerp maken van deze kasten unieke blikvangers in de ruimte.

Praktische plaatsing in huis

De boekenkast heeft zijn plek gevonden in de woonkamer, een ruimte waar functionaliteit en stijl hand in hand gaan. Deze kast gaat op in de thuisbibliotheek en biedt zowel een esthetische als praktische meerwaarde. De gangkast voor schoenen is perfect gepositioneerd in de hal, waar het dagelijks gemak direct merkbaar is bij binnenkomst.

De voordelen van zelf maken

Door zelf aan de slag te gaan met dit project geniet je van onbeperkte mogelijkheden. Je bepaalt zelf de afmetingen, kiest het materiaal en past de stijl aan naar wens. Het zelf maken van deze kasten zorgt ook voor een aantrekkelijke budgetvriendelijke oplossing, vergeleken met vaak prijzige alternatieven.

De stijl van het project

Lennart heeft gekozen voor een Scandinavische stijl die bekend staat om minimalisme, functionaliteit en het gebruik van lichte houttinten. De tijdloze look is veelzijdig en gemakkelijk te combineren met andere interieurelementen. Bovendien is de Scandinavische designfilosofie enorm populair en wordt het wereldwijd gewaardeerd om zijn eenvoud en elegantie.

Voordelen van Multiplex Interieur Populier B/BB 9 mm

Dit type multiplex is ideaal voor interieurprojecten vanwege zijn lichte gewicht en gemakkelijke bewerkbaarheid. De subtiele kleur en textuur geven een natuurlijke uitstraling die warmte toevoegt aan elk interieur.

Voordelen van Multiplex Interieur Populier B/BB 12 mm

Met een iets grotere dikte biedt deze multiplex plaat extra stevigheid voor projecten die meer belast worden. Net als de 9 mm plaat heeft ook de 12 mm plaat een consistent en aantrekkelijk uiterlijk, perfect voor de DIY-liefhebber die aan de slag gaat

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Lennart en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 368,71


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken