• Gratis op maat gezaagd
  • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-

Meubels

 
Hoeveel kg kan een plank dragen voordat hij doorbuigt?
Antwoord:

Dat ligt er natuurlijk aan hoeveel ondersteuning de plank krijgt. Zonder veel gewicht erop en met achterwand raden we aan om een plank niet langer dan 120,0 cm te maken, anders gaat hij al doorbuigen door zijn eigen gewicht. Komen er zware dingen op te staan zoals boeken? Ga dan niet groter dan 80,0 cm. Wil je erop kunnen zitten? Dan is 80,0 cm de maximale overbrugging van de plank.

Bekijk hier al onze meubels!

Ik heb een mooi meubel in de meubelcollectie gezien, maar ik wil hem graag aanpassen naar mijn wensen. Kan dat?
Antwoord:

Natuurlijk kan dat! Wij leveren ook maatwerk meubels, dus dan wordt jouw meubel een maatwerk meubel dat is geïnspireerd op een meubel uit de collectie. Je kunt heel gemakkelijk de schets van het meubel uitprinten en daarop de wijzigingen aanbrengen. Vervolgens ga je naar de pagina voor maatwerk meubels , kies je de houtsoort die je wilt en vul je de afmetingen en indelingen in. Zo zie je direct wat de prijs is van jouw maatwerk meubel en kun je direct bestellen!

Bestel hier jouw maatwerk meubel

Wat is de levertijd van een meubel?
Antwoord:

We kunnen jouw meubel al binnen werkdagen bij je thuis leveren! Wanneer je de postcode invult (nadat je hebt geklikt op ‘ik wil bestellen’) in de winkelmand) laat het systeem automatisch zien welke beschikbare data er zijn om het meubel bij jou thuis te bezorgen. Dit is omdat de vervoerder niet elke dag in alle regio’s bezorgt. Heb je de tijd? Je kunt ongeveer 2 maanden vooruit plannen.

Bekijk hier al onze meubels!

Hebben jullie ook een montage- en schilderservice voor de meubels?
Antwoord:

Helaas niet! Wel hebben we door middel van onze video's en de handleiding zo duidelijk mogelijk uitgelegd wat je kunt verwachten. Van de meeste klanten krijgen we terug dat het in elkaar zetten echt heel gemakkelijk was! Als je het toch niet ziet zitten om zelf de kast in elkaar te zetten en/of te schilderen, dan kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om een klusjesman uit de buurt in te huren om dit voor jou te doen.

Bekijk hier onze video’s

Als ik een meubel bestel van het materiaal MDF Lakdraag dan is deze toch al wit? Waarom schrijven jullie dat deze nog geschilderd moet worden?
Antwoord:

De lakdraagfolie die op het MDF is geperst, werkt als een grondlaag. Dat betekent dat het wat vlekkerig eruit ziet en dat de randen nog bruin zijn. Als je dit mooi vindt kun je dat natuurlijk wel zo laten! Maar als je het wilt aflakken dan is het verstandig om dit in twee lagen te doen voor een mooie dekking.

Bekijk hier al onze meubels!

Kan ik een garderobekast ook als bankje gebruiken?
Antwoord:

Ja, dat kan! Maar alleen als de overbrugging niet groter is dan 80 cm. Anders is er wel het risico op doorbuigen.

Bekijk hier al onze meubels!

Als mijn kast uit twee verschillende dieptes bestaat komt er dan een naad tussen die twee delen of bestaat de zijkant uit één geheel?
Antwoord:

Dan komt er wel een naad tussen. De bovenste plank van het diepere gedeelte wordt bovenop de staanders geplaatst, zodat je op de bovenkant geen naden hebt. Het ondiepe deel wordt daar dan weer op gezet, dus je krijgt eigenlijk twee naden in de zijkant van de kast. Dit ziet er wel heel natuurlijk uit door de opbouw van de kast, maar als je dit niet mooi vindt, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de naden te plamuren voordat je de kast gaat schilderen.

Bekijk hier al onze meubels!

Wat is het verschil tussen een 'standaard' en 'decoratief' meubel?
Antwoord:

Bij OPMAATZAGEN.nl maken we meubels van verschillende soorten plaatmateriaal, namelijk 'standaard' en decoratief plaatmateriaal. Het standaard plaatmateriaal waar we meubels van maken is bijvoorbeeld MDF Blank, OSB 3 en Multiplex Interieur Populier. De meubels die hiervan worden gemaakt moeten nog worden afgewerkt met bijvoorbeeld een verf, lak, olie of beits. De meubels van decoratief plaatmateriaal zijn voorzien van een toplaag. Hierdoor hoeven ze niet meer afgewerkt te worden.

Staat het antwoord er niet tussen? Stuur je vraag in!