Klantenservice

Hoe kunnen we je helpen?

Afval minimaliseren

Wist je dat wij meer dan 1500+ houtsoorten kunnen leveren? Zo hebben we voor élk project een passend plaatmateriaal met een unieke uitstraling, en daar zijn we trots op! Zo kunnen we iedereen, met elke klus helpen. Toch hebben wij ook elke dag weer een uitdaging: hoe zorgen we ervoor dat er zoveel mogelijk hout optimaal ingezet wordt. Daar hebben we wat op verzonnen.

Zoals je misschien weet, wordt hout- en plaatmateriaal standaard in grote panelen of platen verkocht. Ga jij jouw klus voorbereiden? Dan ben je altijd het voordeligste uit wanneer je een hele plaat afneemt. Met een kleine hoeveelheid afval, zorg je ervoor dat je optimaal gebruikmaakt van het paneel en dat is optimaal voor iedereen. Wij zien dat ook als liefste, want op die manier kunnen we de kosten laag houden. Maar wil jij een klein probleem oplossen? Dan is een hele plaat vaak veel te veel.

Het hybride model

Daarom hebben wij een hybride variant ontwikkeld: De plaatmaterialen die minder standaard zijn, leveren we per hele plaat. De populaire en gangbare houtsoorten leveren we per m2. Zo kan jij ook jouw kleine project oplossen, op maat laten zagen en hoef jij géén hele plaat af te nemen. 

Samen afval minimaliseren

Ook voor het verwerken van hout- en plaatmateriaal geldt de welbekende uitspraak, 'samen maak je het verschil'. En zo zien wij het ook met de houtindustrie. Wat voor de een als afval wordt beschouwd, kan een ander goed gebruiken voor zijn (kleine) project. Dit principe voeren wij door op twee verschillende manieren:

  1. Je laat het restant meeleveren, zo kan jij er zelf misschien nog iets van maken
  2. We gebruiken restanten opnieuw. Past een bestelling uit een restant? Dan gebruiken we dat restant voor jouw bestelling en neem jij minder vierkante meters af en betaal je ook minder!

Om deze reden zie jij mogelijk de optimaliseren knop in jouw winkelwagen. Dit betekend dat we een restant voor jou hebben gereserveerd. Deze houden we 30 minuten voor je vast. Na die 30 minuten wordt deze weer vrij gegeven. Zo proberen we het benodigde aantal vierkante meters voor elke bestelling te verminderen. Dit betekent minder afval, en mogelijk een (veel) betere prijs voor jou. En zo kan iedereen optimaal gebruikmaken van de voorraad. 

Direct kijken wat voor een effect dit op jouw zaaglijst heeft?

Start met bestellen