• Gratis op maat gezaagd
 • Vanaf 3 werkdagen, vanaf 9,95 en gratis > 1.000,-

Klantenservice

Contactgegevens

Bekijk alle beschikbare hout en plaatmateriaal soorten

Bestel eenvoudig hout en plaatmateriaal in diverse vormen en met verschillende afwerkingen, zodat jij over het juiste materiaal beschikt voor je klus. Alle houtsoorten uit ons assortiment vind je in de tabel hieronder, specifieke diktes kan je filteren via onze hout en plaatmateriaal pagina.

Al ons hout en plaatmateriaal op een rij:

Veelgestelde vragen

Hebben jullie ook gefineerd plaatmateriaal?

Dat hebben we zeker! Klik door ons assortiment en vind er de gefineerde varianten. 

Hebben jullie ook meubelpanelen?

Dat hebben we zeker! Geef in de categoriepagina aan dat je op zoek bent naar meubelpanelen Dit doe je gemakkelijk door onderstaande stappen te volgen:

 1. Ga naar de categorie pagina meubelpanelen, timmerpaneel en werkbladen

 2. Klik het filter 'Type' open

 3. Selecteer 'Meubelpanelen'

Hoe bestel ik plaatmateriaal met een nerf?

Bij diverse plaatmaterialen is er een houtnerf te zien. De tekening van de houtnerf loopt altijd in de lengterichting. Bij het zagen van de plaat houden wij aan dat de lengtemaat ook de lengterichting van de houtnerf is. Let dus goed op bij het invullen van de maten, zodat de vlammen van de houtnerf allemaal in de juiste richting doorlopen!

Start met het bestellen

Hoe kan ik het gewicht van een plaat berekenen?

Het gewicht van het hout en plaatmateriaal per m2 staat aangegeven in de productspecificaties. Bekijk hier alle hout en plaatmaterialen en bereken snel het gewicht van jouw plaat!

Ik zoek plaatmateriaal van een bepaald merk, kan ik dat ook bij jullie krijgen?

We leveren hoge kwaliteit hout en plaatmateriaal. Wanneer wij plaatmateriaal van een specifiek merk leveren, staat dit aangegeven in de producteigenschappen. Staat het merk waar je naar op zoek bent er niet tussen? Stuur je verzoek via ons contactformulier. Hoe meer verzoeken voor een bepaald merk, hoe groter de kans dat dit merk in de webshop verschijnt. Bekijk ons assortiment hout en plaatmateriaal.

Is er ook voorgegrond plaatmateriaal beschikbaar?

Dat hebben we zeker! We hebben alle voorgegronde plaatmaterialen voor je verzameld. Zo kan je ze vinden:

 1. Ga naar de hout en plaatmateriaal categorie pagina
 2. Klik het filter 'Type toplaag' open
 3. Selecteer 'Grondlaag / Lakdraagfolie'
Wat is de dichtheid van jullie MDF platen?

Bekijk de producteigenschappen voor de dichtheid van jouw gewenste MDF plaat. Bestel hier eenvoudig MDF plaatmateriaal.

Welk hout- en plaatmateriaal is geschikt voor buiten?

Geef in de categoriepagina aan dat je op zoek bent naar materiaal geschikt voor buitentoepassingen óf bekijk de productspecificaties om te zien of jouw gewenste materiaal buiten gebruikt kan worden. Snel een overzicht van alle hout en plaatmaterialen welke buiten toe te passen zijn? Volg onderstaande stappen:

 1. Ga naar de hout en plaatmateriaal categorie pagina

 2. Klik het filter 'Geschikt voor' open

 3. Selecteer 'Buiten' en 'Buiten, mits voorbehandeld'

Welk hout- en plaatmateriaal is geschikt voor vochtige ruimtes?

Geef in de categoriepagina aan dat je op zoek bent naar materiaal geschikt voor vochtige ruimtes óf bekijk de productspecificaties om te zien of jouw gewenste materiaal in vochtige ruimtes gebruikt worden. Snel een overzicht van alle hout en plaatmaterialen welke buiten toe te passen zijn? Volg onderstaande stappen:

 1. Ga naar de hout en plaatmateriaal categorie pagina

 2. Klik het filter 'Geschikt voor' open

 3. Selecteer 'Vochtige ruimtes' en 'Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld'

Welke merken leveren jullie?

We leveren hoge kwaliteit hout en plaatmateriaal. Wanneer wij plaatmateriaal van een specifiek merk leveren, staat dit aangegeven in de producteigenschappen. Klik hier om door te gaan naar ons assortiment hout en plaatmateriaal. 

Geven jullie ook klusadvies?

We geven niet direct klusadvies maar we werken eraan om je online zo goed mogelijk te adviseren waardoor je zelf je klus kunt realiseren. 

Op onze 'Doe het zelf' pagina vind je inspiratie, klusverhalen van anderen, klustips en nog veel meer!

 

 

Worden de reststukken meegeleverd?

De reststukken worden niet meegeleverd. Je ontvangt en betaalt alleen het hout- of plaatmateriaal wat je daadwerkelijk bij ons besteld. Door onze milieubewuste manier van produceren gebruiken of hergebruiken we tot 95% van elke plaat en blijft het restmateriaal tot een minimum beperkt. 

Heb je extra proefstukje nodig? Voeg dan een sample of een klein stukje hout toe aan je bestelling! 

Bekijk ons hout- en plaatmateriaal overzicht.

Wat zijn de maximale plaat afmetingen die besteld kunnen worden?

De maximale plaat afmetingen zijn afhankelijk van het gekozen materiaal en de te verzenden afmetingen. De maximale plaatafmeting kan je filteren via de hout en plaatmateriaal categoriepagina, of staan per product in de product configurator aangegeven. De maximale te verzenden afmetingen vind je hier.

Wat zijn de minimale plaat afmetingen die besteld kunnen worden?

De minimale afmeting is 5,0 x 5,0 cm zonder afwerkingen. Voor vormen met afwerking geldt een minimum afmeting van 20,0 x 5,0 cm. Bestel je een speciale vorm (alles behalve rechthoek en vierkant) dan hanteren we een minimum formaat van 35,0 x 35,0 cm. Bestel hier eenvoudig hout of plaatmateriaal!

Hoe bestel ik een sample van hout of plaatmateriaal?
Hoe bestel ik een sample van hout of plaatmateriaal?

Je bestelt een sample heel eenvoudig door bij de houtsoort zelf op de pagina, bovenaan het bestelproces, te klikken op ‘bestel een sample’.

Bekijk hier alle hout en plaatmaterialen

Ik wil een ander formaat sample, kan dat?

Het is niet mogelijk om een sample in een specifiek formaat te bestellen. Uiteraard is het wel mogelijk om een klein stukje plaatmateriaal in de gewenste afmetingen te bestellen, echter zijn hier extra kosten aan verbonden. Bekijk ons assortiment hout en plaatmateriaal.

Ik wil een sample in een specifieke dikte, kan dat?

Het is niet mogelijk om een specifieke dikte te bestellen van een sample. De toplaag is goed te beoordelen aan de hand van de sample die wij versturen. Klik hier om door te gaan naar ons assortiment hout en plaatmateriaal.

Kan ik een grote hoeveelheid samples voor mijn bedrijf bestellen?

Dit hangt af van je wensen. Stuur een lijstje van de samples die jij graag wilt ontvangen via ons contactformulier. Je hoort snel van ons!

Kan ik een sample bestellen van een balk of lat?

Dit is helaas niet mogelijk. Je kunt enkel samples bestellen van ons hout en plaatmateriaal. Balken en latten kan je enkel bestellen in vaste lengtes.

Bestel hier eenvoudig balken en latten.

Zijn alle producten te bekijken?

Van al onze hout en plaatmaterialen kun je een sample bestellen, zodat je de materialen goed kunt bekijken en voelen. Van de RAL kleuren zijn helaas geen samples te verkrijgen.

Heb je interesse in een maatwerk meubel en wil je eerst een proef monster bestellen? Lees dan hier meer.

Bekijk alle veelgestelde vragen