Bestelling volgen

Ga snel door naar de sectie van jouw voorkeur:

Meer over onze service

We helpen je graag

De leverdatum van jouw bestelling vind je terug in de orderbevestiging. Lees per transporteur hoe zij je informeren over het bezorgmoment:

DPD

De avond voor levering krijg je een e-mail van onze transporteur DPD met daarin een tijdvak van 3 uur waarin zij komen bezorgen (let op, deze e-mail kan ook in de spambox terecht komen).

Van de Hoef

De avond voor levering krijg je een e-mail van onze transporteur Van de Hoef met daarin een tijdvak van 2 uur waarin zij komen bezorgen (let op, deze e-mail kan ook in de spambox terecht komen). Daarnaast krijg je 10 minuten voordat ze activeren een sms dat ze er bijna zijn.

AdHoc (maatwerk meubels)

Zodra het meubel aangemeld wordt in het magazijn van onze transporteur AdHoc ontvang je een mail. Via deze mail kan je het gewenste levermoment inplannen.

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden op een rij

We leveren op maat gezaagd hout en plaatmateriaal al vanaf 3-4 werkdagen bij je thuis. Tijdens het bestelproces kun je zelf de gewenste leverdatum kiezen. Lees meer over onze levertijden en bestel eenvoudig!

Nadat je een bestelling bij ons hebt geplaatst ontvang je automatisch een orderbevestiging per e-mail. In deze bevestiging staat aangegeven wanneer je het pakket kan verwachten. Dit kan binnen een bereik van dagen zijn of een specifieke leverdatum. Dit is afhankelijk van het gebied waarin je woonachtig bent. Heb je deze e-mail niet ontvangen? Kijk dan ook in de map met ongewenste mail.

Op de dag dat jouw bestelling is overgedragen aan onze transporteur, ontvang je ‘s avonds per e-mail een track & trace code of een tijdsindicatie wanneer jouw pakket bezorgd wordt. Nadat je pakket door onze transporteur in behandeling is genomen, is je track & trace code actief geworden en kun je jouw pakket volgen.

België

Let op: onze transporteur Van de Hoef Logistiek bezorgt niet dagelijks in België. Bezorging door Van de Hoef Logistiek in België is daarom op afspraak. Zodra jouw bestelling is overgedragen aan onze transporteur, nemen zij contact met je op een om definitief levermoment in te plannen.

We doen ons uiterste best je bestelling op tijd te laten bezorgen maar helaas hebben wij geen invloed op het proces van onze transporteur.