Zelfgemaakte nachtkastjes van vuren timmerpaneel, door Judith

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Judith

Judith

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Judith

We hebben een vast nachtkastje gemaakt, waaraan gelijk extra opbergruimte vast zit. We hebben van spaanplaat 2x een binnenkast gemaakt. Voor links en rechts van het bed. Daarom heen hebben we van restanten vuren en eiken zijwanden en een bovenzijde gemaakt. Bij OPMAATZAGEN.nl hebben we een mooi timmerpaneel in vuren 18 mm besteld. Hiervan hebben we de deurtjes gemaakt. We hebben alles mat wit geschilderd en afgemaakt met witte T grepen. Staat prachtig in onze witte slaapkamer!

Hoe ik dit project gemaakt heb

Eerst een binnenwerk gemaakt van geplastificeerd spaanplaat (was al wit). Daarna zijwanden en een onderregel van resten eikenhout dat we nog hadden. De bovenzijde van 28 mm dik vuren. De deurtjes van vuren timmerpaneel 18 mm dik. Gemonteerd met Hettich scharnieren waarvoor we een boormal gebruikt hebben. Zo sluiten de deuren soft close. We hebben de deurtjes 2 x in de grondverf gezet en 1 x in wit mat afgelakt. De deurtjes hebben we voorzien van T grepen. Aan de binnenkant van de deuren hebben we latjes gemaakt van 18 mm dik x 25 mm dik, om eventueel kromtrekken van de deuren tegen te gaan.

Afmetingen van mijn DIY project

Links 1 deur van 68,0 cm breed
Rechts 3 deuren van 43,0 cm breed
Hoogte 60,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Judith en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 88,00


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken