Bedden

Op zoek naar een nieuw bed, maar weet je nog niet wat je wilt? Waarom maak je niet je eigen bed? Zelf een bed maken is niet zo moeilijk als het lijkt en met de juiste voorbereiding kan iedereen het! Wij hebben een aantal doe-het-zelf projecten voor bedden verzameld ter inspiratie voor jouw eigen zelfgemaakte bed!

Zelf een bed maken

Een bed maken hoeft geen lastige klus te zijn. Het belangrijkste is dat je goed van tevoren bedenkt hoe jouw bed eruit moet komen te zien. Ga je voor een laag, minimalistisch bed of wil je juist een hoger en sierlijker bed maken? Met het juiste materiaal is het allemaal mogelijk. Het is wel aanbevolen om een bestaande lattenbodem te gebruiken, deze kun je niet makkelijk zelf maken en is wel essentieel voor het comfort van het bed.

Hoofdbord voor bed maken

Als je een bed zonder hoofdbord hebt waar je al tevreden over bent, dan kun je ook alleen een DIY hoofdbord voor je bed maken. Zelf een hoofdbord maken is heel eenvoudig en het geeft je bed gelijk een heel andere uitstraling. Je kunt ervoor kiezen om het hoofdbord dun te houden zodat het bed niet te lang wordt, maar je kunt er ook voor kiezen om vakjes in het hoofdbord te maken. Dat geeft extra opslag en zo hoef je geen nachtkastjes te hebben bijvoorbeeld. Door een hoofdbord op maat te maken kun je jouw eigen gemaakte hoofdbord ook perfect laten aansluiten op jouw bed. Waar ga jij voor?
 

Hoe ga jij je bed maken? Laat je inspireren door onze projecten hieronder en ga aan de slag!