Authentiek kastje op maat voor kleinzoon, door Gerard

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Gerard

Gerard

NL

Uitdagend

2 minuten

Opa Gerard heeft voor zijn kleinzoon, met behulp van op maat gezaagd grenen timmerpaneel maar vooral de nodige vakkennis  een prachtig authentiek kastje op maat gemaakt. Aan alle details is gedacht. Lees meer over zijn aanpak hieronder.

Omschrijving van Gerard

Dit kastje is voor mijn kleinzoon om zijn modelbouw spulletjes in op te kunnen bergen. Dit komt naast zijn bestaande bureau te staan wat een geborstelde structuur heeft.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het bestaande bureau opgemeten en een werktekening gemaakt van het nieuwe kastje. Ik heb gekozen voor grenen timmerpaneel omdat de noesten vaster in het hout zitten dan in vurenhout en omdat het geheel geborsteld moet worden kan ik geen uitgeslagen noesten gebruiken. Het bovenblad bestaat uit één stuk paneel van 64,0 x 59,0 cm en de 2 zijpanelen zijn opgebouwd uit ieder 5 delen van 14,0 cm breed die door middel van een groef en veer verlijmd zijn. De 4 poten bestaan uit 2 delen van 28 en 18 mm dikte die in een L vorm verlijmd zijn. De poten zijn voorzien van een groef waarin de zijpanelen verlijmd zijn. De lades zijn gemaakt van 15mm MDF waarin een sponning is gefreesd voor de 4 mm dikke MDF bodem, hierop zijn de 3 ladefronten gemonteerd met de bijbehorende en zelfgemaakte handgrepen die weer passend zijn aan het bestaande bureau. Het deurtje is gemaakt uit één grenen paneel van 28 cm breed waarin een v-groefje is gefreesd zodat dit hetzelfde lijkt als de afwerking van de andere kastdelen. Voordat het geheel gemonteerd werd zijn alle delen met een boormachine en een koperdraadborstel geborsteld zodat het geheel hetzelfde oogt als het bestaande bureau. In het bovenblad zijn 3 wcd's gemonteerd voor een lamp, laptop en andere benodigdheden. In de bovenste lade heb ik een indeling gemaakt waarin een aantal verfpotjes, lijmpotjes en kwastjes kunnen worden opgeborgen.

Afmetingen van mijn DIY project

De afmetingen van het kastje zijn: Hoogte = 74,0 cm
Breedte = 64,0 cm
Diepte = 59,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Gerard en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 185,11


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken