Thuiswinkel Waarborg

Inbouwkast in een nis, voor in de gang, door Zoltan

Inbouwkast in een nis, voor in de gang, door Zoltan
Inbouwkast in een nis, voor in de gang, door Zoltan
Inbouwkast in een nis, voor in de gang, door Zoltan
Inbouwkast in een nis, voor in de gang, door Zoltan

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Omschrijving

In de hal, tussen meterkast en toilet een inbouwkast in plaats van de kapstok en het schoenenbankje. (nu een platte kapstok er tegenover).
Hierdoor kunnen we veel meer schoenen, tassen, sjaals en wanten kwijt! :-)

Inbouwkast op maat

Het wordt een kast tussen twee bestaande wanden, van vloer tot plafond
1: Opmeten hoe groot je kast kan worden LxBxH. Plint opmeten voor de nette doorloop van lijnen. Mijn plint is 7cm, die gebruik ik onder en boven.
2: Bepaal aantal planken; afmeting bestellen 5mm kleiner dan het gat.
3: Bepaal aantal deuren en hoogte icm plankhoogte. Bij 2 deuren neem ik (breedte kast -16mm)/2. Twee maal 5mm speling buitenzijde deur. en 6mm spleet tussen de deuren.
4: Lengte benodigde plankdragers (b: 5,0cm) en deurscharnierdragers (b: 7,0cm) bepalen
(NB: met smalle stukken zoals dit, zaag je ze thuis zelf, een stukje van 25,0cm is even duur als een stuk van 165,0cm! En ik heb mezelf beperkt tot 165,0cm vanwege de verzendkosten!)
5: Hout bestellen! Per deur 2 scharnieren bestellen (langere deuren 3 of 4), en gereedschappen, schroeven, kit, verf etc.

6: Begin het bouwen met de onder- en bovenplint. Maak daartussen de 7cm deurscharnierdragers op lengte. (dit ipv een echte kastwand, er staat immers al een muur!) Liefst loodrecht boven elkaar, een touwtje met een gewichtje of waterpas helpen je hier!
7: Zaag uit de planken het hoekje waar de scharnierdragers zitten, zaag de plankdragers op lengte.
8: Maak met behulp van de boormal en juiste boren (5mm, 35mm) de scharniergaten voor de onderste deur; deze op gelijke hoogte met de scharnierdrager. De bovenste deur lijn je met een 6mm spleet uit. Gebruik hiervoor iets van 6mm dik, bijvoorbeeld een deuvel (ik gebruikte gordijnringen van ikea op de foto)
9: De scharnierdragers kunnen nu aan de muur, vervolgens de plankdragers en de planken. NB: Let op dat de scharnieren en planken niet overlappen!!!
10: Nu is het klaar voor afwerking naar smaak. Randsealer op de randen. Kitten, verven etc, gaatjes voor de deurknopjes

11: Alles in kleur en droog? Dan kunnen de scharnieren op hun plek en kan je de deuren afhangen!! (gebruik 4x16mm schroeven voor scharnier aan deur!)

De afmetingen van de kast

Breed 81,0 cm
Hoog 215,0 cm
Diep 37,0 cm

Ervaring met OPMAATZAGEN.nl

Weer alles helemaal top! Lekker zelf klussen zonder al teveel zaagsel in je huis en zonder risico dat je weer eens iets verkeerd zaagt :-)

Wat anderen met MDF maakten

Geen resultaten gevonden