Deuren voor inbouwkast PAX IKEA, door Jan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Diane

Diane

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Op deze pagina vind je het verhaal van Jan, die de inbouwkast van IKEA's PAX-systeem heeft aangepast met op maat gemaakte deuren. Jan deelt zijn ervaring en stappen om de standaarddeuren te vervangen door deuren die beter bij zijn interieur passen. Hij bespreekt het opmeten, zagen en monteren van de nieuwe deuren. Jan geeft handige tips voor een professionele afwerking en het gebruik van geschikte materialen. Met zijn creatieve aanpassing heeft Jan een unieke uitstraling aan zijn inbouwkast gegeven. Volg Jan's tips en geef je eigen PAX-kast een persoonlijk tintje.

Omschrijving van Jan

Voor mijn dochter haar slaapkamer heb ik een kasten wand gemaakt. Dit was enigste plaats waar het gerealiseerd zou kunnen worden, wel moest er om het raam heen gebouwd worden.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De basiselementen zijn van IKEA PAX, bij het raam 100 cm en rechts/links 75cm. Omdat Ikea geen passende deuren heeft hadden wij besloten deze te bestellen bij opmaatzagen.nl We hebben gekozen voor het materiaal “Meubelpaneel spaanplaat H851 BST Atlas oak 18 mm” met de afwerking ABS band in bijpassende kleur op alle zijdes. Dit komt goed overeen met hout kleur van de basiselementen van IKEA PAX. Totaal 10 deuren waarvan 4 klep deuren met de hout nerf in dezelfde richting. De scharnieren hebben wij zelf gemonteerd.

Afmetingen van mijn DIY project

Breedte 290,0 cm, diepte 60,0 cm en hoogte 227,5 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Diane en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 349,05


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken