Kastdeurtjes voor IKEA Ivar van grenen timmerpaneel, door Roel

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Roel

Roel

NL

Makkelijk

1 minuut

Omschrijving van Roel

Voor onze Ivar kast hebben we vier grenen deurtjes onderin gemaakt, om alle spelletjes en rommel uit het zicht te houden. Er bestaan wel wat standaard deurtjes, maar Ikea had niet de deurtjes die wij zochten en we hadden ook een afwijkende hoogte nodig om de robotstofzuiger onder de kast kunnen te laten parkeren. Door grenen timmerpanelen op maat te gebruiken konden we zelf matchende deurtjes maken voor onze kast die precies naar onze wens zijn.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De planken hebben we op maat laten zagen, zodat de naad tussen alle vier de deurtjes gelijk is als alle deurtjes dicht zitten. Thuis hebben we er gaten voor zacht sluitende keukenscharnieren in geboord met een forstnerboor en per deur zitten er twee dwarslatjes op geschroefd tegen het kromtrekken van massief hout. Omdat de scharnieren niet op het kastframe paste, heb ik hier wat klosjes op verlijmd. Hierop konden vervolgens de scharnieren gezet worden. Als de deurtjes dicht zitten kan je deze klosjes ook niet zien.

Afmetingen van mijn DIY project

4 deurtjes van 70,0 x 40,0 cm voor twee kastdelen van 80,0 cm breed

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Roel en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 92,22


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken