Zelfgemaakte Liionidas open baffle speaker ombouw, door Michiel

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Michiel

Michiel

NL

Bovengemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Ik heb twee open baffle luidsprekers met Lii drivers gebouwd volgens aanwijzingen van Leon Huijgen, die er de mooie naam Liionidas aan heeft gegeven. Ik hoop dat het een zo realistisch mogelijke live-ervaring geeft bij complexe klassieke muziek, de top in high-end audio. Nogal een ambitie, maar wel leuk om te doen en redelijk maakbaar.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

De bouwtekening heb ik van Leon gekregen via facebook groep Lii audio drivers. Hier is ook veel informatie van diverse enthousiaste zelfbouwers te vinden. Ik heb gekozen voor 22 mm populieren triplex, op advies van Pieter, die ook een autoriteit is op audio en zelfbouw-luidsprekers. Het hout van deze speaker is rechttoe rechtaan. Het maken van de ronde gaten met een mooie rand was even experimenteren met de bovenfrees, en daar moet je wel wat ervaring voor hebben om er zorgvuldig mee om te springen. Maar op een van de foto's kun je ook zien dat het ook weer geen hogere wiskunde is om het netjes te maken. Op termijn ga ik het hout misschien nog oliën, beitsen of schilderen. Blank staat ook niet slecht.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

102,0 cm hoog, 55,0 cm breed en 30,0 cm diep

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Michiel en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 207,14


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken