Radiatorombouw

Een radiator zie je niet graag terug in je interieur. Een mooie ombouw is daar een goeie oplossing voor! Een radiator kun je zelf vrij eenvoudig maken, afhankelijk van hoe gedetailleerd je het ontwerp wilt hebben. Als je het plaatmateriaal voor jouw DIY radiatorombouw op maat laat zagen wordt het al helemaal makkelijk.

Radiatorombouw zelf maken

Als je zelf een radiatorombouw wilt maken, dan is een goede eerste stap om een tekening te maken. Door het formaat van jouw radiator uit te meten en uit te tekenen krijg je niet alleen een idee van welk materiaal en in welk formaat je moet bestellen, je krijgt ook gelijk een idee van hoe de radiatorombouw in jouw interieur komt te staan. Vervolgens kun je dan ook kijken naar hoe je de radiatorombouw vorm gaat geven. Ga je voor minimaal warmteverlies en plaats je roosters? Of wil je liever een zo strak mogelijk resultaat en ga je voor een egale afwerking? De keus is aan jou.

Radiatorombouw van hout maken

Een radiatorombouw kan prima van hout gemaakt worden. Mits je goed oplet hoe het hout op hitte gaat reageren. Hout kan met wisselende temperaturen namelijk gaan kromtrekken. Vaak wordt er daarom MDF gebruikt. MDF wordt gemaakt van kleine houtvezels die worden verlijmd en samengeperst tot een plaat. Hierdoor trekt het materiaal niet krom tijdens wisselende temperaturen. 

TIP: Het is belangrijk dat je het materiaal goed behandelt tegen de hitte, want langdurige blootstelling kan er wel voor zorgen dat MDF sneller vervormt.
 

Wat voor radiatorombouw maak jij? Laat je inspireren door onze projecten hieronder en ga aan de slag!