Een zelfgemaakte ombouw van MDF op maat voor Ikea kast, door Job

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Marleen

Marleen

NL

Makkelijk

1 minuut

In dit DIY project laat Job zien hoe hij zelf met op maat gezaagd MDF een ombouw heeft gemaakt voor een Ikea kast. Door het zaagwerk online te bestellen kon hij direct starten met zijn project. Het resultaat is een fraaie kast op maat. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Job

Een onderkast van een boekenkast. Een deel van de bestelde planken is ook gebruikt voor tussenstukken voor de bovenkast. Deze wordt bij een volgende bestelling afgemaakt.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De ombouw van de onderkast online besteld. De binnenkasten zijn van Ikea. We hebben lakdragend hout besteld, zodat we hout niet eerst hoefden te gronden en meteen konden schilderen. Hier 2 lagen op aangebracht. De gaten t.b.v. het bevestigen van de scharnieren voor de deuren in het hout gefreesd. De scharnieren ook ‘afgekeken’ van Ikea kasten en dit kunnen kopiëren. Zoals op een foto te zien is ook zelf tussenstuk op maat weten te maken met de plint.

Afmetingen van mijn DIY project

B: 260,0 cm
H: 74,0 cm
D: 45,0cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Marleen en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 415,53


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken