Een zelfgemaakte toilet omkasting met handige opbergvakken, door Geert

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Gemiddeld

1 minuut

Op het toilet kun je kiezen voor een standaard opbergmand of plank. Of je kunt, net als Geert, een praktische omkasting op maat maken. Hij heeft met behulp van vochtwerend MDF op maat een mooie ombouw gemaakt. Met hele handig opbergruimtes voor bijvoordbeeld WC rollen en andere toilet accessoires. 

Omschrijving van Geert

Een hangtoilet omkasting met ingewerkte kastjes uit vochtwerende MDF van 16mm dik gecombineerd met een eiken afdekplank. Met de rest van het MDF-materiaal werden twee deurstijlen gemaakt, waarbij de kanten zijn afgerond.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Nadat het frame van het hangtoilet was geplaatst, heb ik alle panelen tot op de millimeter opgemeten en op de website ingegeven. Hierbij was onmiddellijk een zaagschema te zien en kon je ieder item een eigen referentie geven. Met dit zaagschema was snel duidelijk hoeveel materiaal er nodig was om de kast te realiseren. Nadat alle panelen voor de omkasting waren ingegeven, kon ik dan ook duidelijk zien dat er nog materiaal over was om 2 deurstijlen te laten zagen. Deze deurstijlen kon ik ook aan 2 zijdes mooi laten afronden.

Afmetingen van mijn DIY project

98,6 cm breed
124,0 cm hoog
28,0 cm diep

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken