Basisframe voor trek-/zaagzaag, van Stefan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Stefan

Stefan

AT

Gemiddeld

2 minuten

In dit project laat Stefan zien hoe hij een praktische standaard maakte voor zijn nieuwe verstekzaag. Het is een prachtig meubelstuk geworden dat perfect past in zijn hele woonatelier.

Beschrijving door Stefan

Nadat ik een nieuwe trek- en afkortzaag voor mijn werkplaats had gekocht, moest ik natuurlijk ook een mobiel onderstel bouwen, dat dezelfde hoogte moest hebben als de rest van de tafels en oppervlakken in mijn werkplaats.

Hoe ik dit project heb gedaan

Ten eerste moet je niet laat in de avond een plan maken, maar beginnen met rekenen en dan meteen bestellen, ik heb de hoogte 10 cm verkeerd ingeschat. Daarom staat het basisframe op 10 cm hoge ‘palen’. Maar op deze manier kan ik er in ieder geval makkelijk onder vandaan vegen. Eerst heb ik het lichaam in elkaar geschroefd en daarna de 4 poten en de wielen gemonteerd. Daarna heb ik een beetje rekenwerk gedaan (dit keer met een goede nachtrust en een fit brein) en de hoogte van de bovenplaat bepaald. Uiteindelijk moet de hoogte van het steunvlak van de zaag precies overeenkomen met de hoogte van de werktafel. Vervolgens heb ik de plaat bewust iets lager geschroefd omdat ik er makkelijker iets onder kan leggen om op de juiste hoogte te komen dan iets weg te zagen Toen dat klaar was, heb ik een mooie grote restjesbak in elkaar gezet en daar een plankje overheen gezet (voor de restjes die ik wilde bewaren) en klaar was de opslag.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

70,0 cm diep
66,0 cm breed
90,0 cm hoog

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Stefan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 251,27


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken