Laminaire Flowbox van Multiplex platen maken, door Guy

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Guy

Guy

NL

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Met de platen van OPMAATZAGEN.nl heb ik een Laminaire flowbox gemaakt, voor het werken onder steriele omstandigheden. Een dergelijke flowbox wordt onder anderen gebruikt voor plantenveredeling en microbiologie werkzaamheden.

Een budgetvriendelijke Laminaire flowbox

Nadat ik de juiste filter en fan gevonden had, heb ik de berekeningen gemaakt voor de benodigde afmetingen. Aan de hand daarvan heb ik een bouwplan gemaakt. Vervolgens het benodigde plaatmateriaal op maat besteld bij OPMAATZAGEN.nl. Toen dat eenmaal binnen was ben ik het project in elkaar gaan zetten. De box is gemonteerd met behulp van houtlijm en schroeven. De binnenkant van de box is volledig luchtdicht geseald door middel van siliconen kit. Hierdoor wordt alle lucht door het filter geperst.

Laminaire flowbox op maat

Filter box: 1036mm*608mm*518mm
Fan box: 436mm*436mm*350mm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Guy en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 306,29


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken