Doe het zelf: meterkast ombouw van MDF zwart V313, door Marvin

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Marvin

Marvin

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Meterkast ombouw van https://www.opmaatzagen.nl/mdf-zwart. De meterkast kan in z'n geheel open en er is gebruik gemaakt van een Blum scharnier waardoor de deur naar binnen valt. De quick pat zorgt ervoor dat we de deur kunnen openen zonder gebruik te hoeven maken van greepjes.

Zelf een meterkast ombouw maken

Het realiseren van dit project start bij het opnemen van de maten van de panelen. Wij hebben 2 https://www.opmaatzagen.nl/hout-plaatmateriaal/mdf besteld van 258,0 x 20,0 en 1 MDF paneel van 258,0 x 47,0. De meterkast heb ik eerst in elkaar gezet in de schuur. Ik ben gestart met het infrezen van de 3 Blum scharnier. De houten vuren balken heb ik op maat gemaakt en zorgen voor stabiliteit van de kast (linker en rechter panelen worden hiermee vast gehouden). Vervolgens heb ik de meterkast vast gemaakt aan de stenen muur door middel 2 vuren houten balken en slagpluggen. Hierna is het nog een kwestie van afstellen van de schanieren en het plaatsen van de quick pat voor een fijne sluiting van de deur.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

De breedte van de deur is 47,0 cm + 1,8 cm + 1,8 cm = 50,6 cm strakke maat. De meterkast heeft een buitenmaat van 50,6 cm x 20,0 x 258,0 cm.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Marvin en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 180,74


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken