DIY: Lichtgewicht op maat gemaakte baskast

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo OPMAATZAGEN.nl
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door OPMAATZAGEN.nl!

Tilmann

Tilmann

DE

Bovengemiddeld

1 minuut

Als je basgitaar speelt, is het belangrijk dat je een goede basversterker hebt, zodat lage en hoge tonen correct worden weergegeven. Tilmann besloot zijn eigen basversterker te bouwen uit populierenmultiplex. Ben jij ook bassist en wil je graag je eigen basversterker bouwen? Lees hier hoe Tilmann zijn project uitvoerde!
 

Beschrijving door Tilmann

Het model voor deze box was een Ampeg 410HLF. Deze originele Ampeg baskast weegt 40 kg. Ik besloot om exact deze luidspreker na te maken met behulp van populierenmultiplex. Mijn nieuwe kast weegt nu 24 kg.

Hoe ik dit project heb gedaan

Ik heb het hout met ruwe afmetingen besteld en vervolgens met mijn cirkelzaag naar de uiteindelijke maat gecorrigeerd. Het voorpaneel is gegroefd. Ook verstekzagen op 22,5 graden is niet eenvoudig. Eerst heb ik een proefsnede gemaakt met de overgebleven stof. De randen zijn gefreesd voor latten. Frezen met aanslag en kantensnijder (2 bewerkingen met bovenfrees 10 mm tot eindmaat 15,2 mm). Werkte prima. Vervolgens lijm je het geheel in één stap aan elkaar, anders kan niet. Heel spannend moment, liefst eerst even ‘droog’. oefenen (klemmen en spanbanden).

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

60,3 x 47,5 x 79,3 cm

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Tilmann en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

€ 213,77


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken