Gemakkelijk een DIY zitplek in de keuken maken, door Aylin

2 minuten
Like deze post!
Een zitnis in de keuken, ja dat wilde ik wel! Bij de keukenboer (ik zeg niet welke maar je kunt er lekkere Zweedse balletjes kopen) keken ze hier een beetje van op. Ze hebben het wel gemaakt, maar met de afwerking was ik niet helemaal tevreden. Met de hulp van OPMAATZAGEN.nl heb ik de zitnis omgetoverd tot een mooi en strak geheel!
Ga direct naar:

De originele afwerking was niet mooi

Met wat geknutsel is het bouwtechnisch gelukt om de zitnis te maken door de keukenleverancier. De afwerking echter..  tja die liet wat te wensen over. De breedte van de nis is 80,0 cm en deze maat was niet verkrijgbaar in bedekkingspanelen. Dat werden 2 panelen met rechts willekeurig ergens een naad. Nu ben ik geen obsessieve symmetrie liefhebber maar dit was het gewoon niet. De zaagkanten zijn rommelig afgewerkt..  Zonde eigenlijk.

Om er alsnog iets leuks van te maken heb ik het geheel destijds geschilderd, dit pakte niet. Je kon het er zo afkrabben. Tuurlijk zijn er ergere dingen in de wereld, maar die zitnis zoals ik hem in gedachten had.. Kon dit dan echt niet gerealiseerd worden?

In dit doe het zelf klus verhaal neem Aylin je mee. Ze maakte met behulp van op maat gezaagd plaatmateriaal van OPMAATZAGEN.nl gemakkelijk zelf een zitnis in het keukenblok. Lees je me?

De verf kon je er zo af krabben
Detail afgebladderde verf
De afwerking van de zitnis is niet netjes gemaakt
Een lelijke naad in de originele afwerking

Dat kon zeker anders!

Dat kan zeker wel anders, zei OPMAATZAGEN.nl! Ik heb mijn meetlint erbij gepakt, laptop opengegooid en met 5 minuten was mijn bestelling geplaatst.

Blank MDF van 12mm dik is het geworden. Speciale grondverf voor blank MDF gebruikt en daarna de kleur Brasserie toegepast. De kleur zelf is prachtig, maar pakte wat heftig uit naar mijn smaak.

De op maat gezaagde panelen van MDF Blank 12 mm door OPMAATZAGEN.nl
MDF eerst met speciale grondverf voor MDF gebruikt
Vervolgens de kleur Brasserie toegepast
Het eindresultaat in de kleur Brasserie! Wel iets te heftig naar mijn smaak

Toch een andere kleur

Geen probleem, een extra ritje naar de bouwmarkt en ik heb de gewenste kleur erop zitten! Dit is de kleur ncss2005g20y (Natural Green van Sigma), dezelfde tint als de andere kant van onze keuken.

Het eindresultaat met de nieuwe kleur: Natural Green
Detail van de nieuwe kleur Natural Green

De benodigdheden

Detail van de planken die geklemd zijn
Klusniveau:
Wat heb je nodig? - klusniveau
Wat heb je nodig? - klusniveau
Wat heb je nodig? - klusniveau
Wat heb je nodig? - klusniveau
Wat heb je nodig? - klusniveau

Benodigdheden

Als ik het kan, kan jij het ook!

Zo wat een opluchting, de nis zit er strak in en de keuken komt helemaal tot z’n recht. Omdat de MDF platen geklemd zijn tussen de kasten heb ik geen schroeven of lijm hoeven gebruiken.

Ik neem een kopje koffie en ga even genieten van de prachtige nis!

Liefs,

Aylin

Aylin Sleper

Aylin Sleper heeft een echte passie voor interieur en deelt met veel plezier haar eigen interieur op haar Instagram pagina @Okermint. Neem eens een kijkje om haar fijne interieurplaatjes te bewonderen!

Meer artikelen met dit label
Filter op houtsoort
>